Reklam
Reklam

300 koyun projesi devam edecek mi? TİGEM Genel Müdüründen önemli açıklama

TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece, 31 Aralık'ta sona eren 300 koyun projesinin devam etmesi yönünde önemli açıklamalarda bulundu. TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik'i ziyaret eden Işıkgece, Bakan Pakdemirli ile yaptıkları bir görüşmede projenin devamı yönünde sinyalini verdiğini belirtti.

300 koyun projesi devam edecek mi? TİGEM Genel Müdüründen önemli açıklama

TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece, 31 Aralık'ta sona eren 300 koyun projesinin devam etmesi yönünde önemli açıklamalarda bulundu. TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik'i ziyaret eden Işıkgece, Bakan Pakdemirli ile yaptıkları bir görüşmede projenin devamı yönünde sinyalini verdiğini belirtti.

300 koyun projesi devam edecek mi? TİGEM Genel Müdüründen önemli açıklama
22 Mayıs 2020 - 11:14

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece ve TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Kıyak ile İş Adamları Cihan Sezgin ve Murat Uzunyurt, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği’ne bir ziyarette bulunarak TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik ile TİGEM ile işbirliği halinde yürütülen projeler hakkında birtakım değerlendirmelerde bulundular.

YOL ARKADAŞIMIZ OLARAK GÖRÜYORUZ 

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik yaptığı konuşmada TİGEM’in yaptığı çalışmaları gönülden desteklediklerini ifade ederek “Sayın Genel Müdürümüzün çalışmalarını önemsiyoruz ve yol arkadaşımız olarak görüyoruz. Birlikte güzel projeler tamamladık. Hem Genç Çiftçi Projesi'nde beraber olduk hem de 300 Koyun Projesi tamamen bizim üzerimizden yürütüldü. Biz de Sayın Genel Müdürümüzün hassasiyetini bildiğimiz için işin birebir takipçisi olarak yoğun bir mesai harcadık. Allah'a şükürler olsun bitirme noktasına geldik.” dedi.

PROJELERİN DEVAM ETMESİNDEN YANAYIZ 

Genel Başkan Çelik, TİGEM ile işbirliği halinde yürütülen projelerin devam etmesinden yana olduklarını ifade ederek “ Tabii ki biz bu gibi projelerin bitmesinden yana değiliz; Ziraat Bankası da bu anlamda isteklidir. Sayın Genel Müdürümüzden de 300 Koyun Projesi'nin devam ettirilmesinden yana bir duruş sergilemesini istiyoruz. Çünkü en azından piyasalar da canlılık ve hareketlilik oluyor. Sayın Genel Müdürümüzün göreve geldiği günden bugüne kadar sektörümüzde ve özellikle kamu düzeni içerisinde kazanmış olduğu saygınlık her zaman takdire şayandır. Biz de takdir ediyoruz. Bugünün anısına da kendisine bu takdir plaketini arz ediyoruz. Kabul buyurursa bizleri mutlu eder.” şeklinde konuştu.

TİGEM'İN KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARINA TALİBİZ 

Genel Başkan Çelik, ayrıca TİGEM İşletmelerinde satışa çıkarılan küçükbaş hayvanlara talip olduklarını da belirterek “Kendi aramızda bir protokol yapalım. Piyasa şartlarına göre bize biraz da indirim yaparsınız. %10 olabilir %15 olabilir. Organizasyonu da biz yaparız sizin yükünüzü de hafifletiriz. En azından hayvanların hak sahibine ulaştırılması ve sektöre kazandırılması noktasında çok olumlu bir adım olacaktır. “ dedi.

 

TAKDİR PLAKETİ VERDİ 

Genel Başkan Çelik, konuşmasının ardından Genel Müdür Ayşe Ayşin Işıkgece’ye bir takdir plaketi takdiminde bulundu. Ardından TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’a ve TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Kıyak’a günün anısına olmak üzere koyun keçi çoban tasvirli birer maket hediyesinde bulundu.

TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece plaketten dolayı Genel Başkan Çelik’e teşekkür ederek göreve başladığı 2018 yılı itibarıyla bugüne kadarki dönemde Genç Çiftçi ve 300 Koyun Projesi ile ilgili bilgiler vererek bu projelerde doğru adresin TÜDKİYEB olduğunu söyledi ve “Başkanımla ilk tanıştığımızda 300 Koyun Projesini konuşmaya başladık. Dedim ki bu işi yapacaksanız siz yapacaksınız. Daha önce yaptığımız projelerde bazı zorluklar yaşamışız Kurum olarak ben de o zaman işin içinde değildim ama biz bundan sonra yolumuza sorunsuzca devam etmek istiyoruz. Son derece tecrübeli ve işi Türkiye'nin her tarafından yapabilecek bir çalışmaya ihtiyacımız var. Oturduk hemen protokolü imzaladık ve bir yola girdik.

Bugün gelinen noktada projenin süresi doldu. Türkiye'de küçükbaş hayvancılığın gelişmesine yönelik bir proje ki Türkiye'nin buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü 3. Tarım Orman Şurasında ‘da biliyorsunuz hem TİGEM tarafında hem de Tarım Bakanlığı'nın genel politikaları kapsamında koyunculuk tarafı bizim gideceğimiz yön olarak çizildi. Çünkü Türkiye toprakları buna son derece uygun. Türkiye'nin küçükbaş yatırımına daha fazla ihtiyacı var. Tersine göçü desteklemek adına bu önemli bir proje. Dolayısıyla biz TİGEM olarak projelerimizi 300 Koyun Projesi gibi koyunculuk projelerine doğru yönlendirdik. Küçükbaş hepimizin gideceği yön. Onda hiçbir soru işareti yok.” dedi.

BAKAN PROJENİN DEVAMI YÖNÜNDE SİNYAL VERDİ 

Genel Müdür Işıkgece, projenin devamı hususunda ise “Tarım Orman Şurası Eylem Planı Lansmanı sırasında Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli ile yaptığımız ayaküstü bir konuşma sırasında Başkanımız da projelerimize devam edelim sinyalini verdi. Dolayısıyla bizim için de su götürmez ve çok güzel bir beraberlik. Bakanlığın birbiriyle ilgili birimlerinin el ele vereceği bir proje olacak. Biz her zaman sizinle yürümeye hazırız.” şeklinde konuştu. 

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da yaptığı konuşmada Merkez Birliğinin sektörün sesi ve temsilcisi olduğuna dikkat çekerek “Hepimizin ortak amacı milletimizin refahı ve huzurudur. Ortak amacımız üretimin artırılması, kalitenin artırılmasıdır. Bir de üretici ve tüketici tarafı vardır. Burada toplam faydayı gözetmek lazım. Üreten sağlıklı üretmeli, tüketen de sağlıklı tüketmeli. Bu anlamda sizin rolünüz çok büyük. Bizim temel görevimiz TBMM de yasal düzenlemeleri yapmaktır ama sorumluluğumuz 82 milyonun üzerindedir. Üretim ve kalitenin artması, sektörün tüm paydaşlarının mutlu olması temel esastır. Tarım Şurasında bunu köşe taşları Sayın Bakanımız tarafından ortaya konulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuyu yakından takip etmektedir.” dedi.

Minsolmaz, konuşmasının sonunda Tarım ve hayvancılığın ülkemiz için vazgeçilmez olduğunu vurgulayarak, “ Bu coğrafyada ne zaman zora girsek tarım sektörü bu toplumu taşımıştır. Bu manada sizin önemli bir üretim göreviniz var. Ben başarılarınızın devamını diliyorum “ dedi.

TARIMDANHABER

Bu haber 10301 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum