Reklam

Ahh Gölköy Eczanesi..

Bir devrin canlı şahidi, Gölköy 'e 46 yıl hizmet veren Gölköy Eczanesi kapandı. Bu satırlar, Güzel insan, karakterli esnaf Merhum Ahmet Çoruh' un kızı Uzm. Dr. Bestegül Çoruh Akyol 'a ait..

Ahh Gölköy Eczanesi..

Bir devrin canlı şahidi, Gölköy 'e 46 yıl hizmet veren Gölköy Eczanesi kapandı. Bu satırlar, Güzel insan, karakterli esnaf Merhum Ahmet Çoruh' un kızı Uzm. Dr. Bestegül Çoruh Akyol 'a ait..

Ahh Gölköy Eczanesi..
23 Nisan 2020 - 12:13

1974 senesinde besmele ile içeriye ilk adım attığında neler hissediyordun bilemiyoruz ama bize anlattıklarından az çok tahmin edebiliyoruz. Öyle çok sevdinki eczaneni..

Ahh Gölköy Eczanesi..

Seninle tanışmamızı ben haliyle hatırlamıyorum, kırmızı puset ile gelmişim ilk sana.. Şükür ki sonrasına dair hatırladığım anı çok. Hepsinin buralara sığması mümkün değil..

Fotoğraflar sadece temsili.. Bestaş ecza depomuz vardı mesela bizim (biz arka tarafa öyle derdik) hergün ikindi vakti takviye zamanımızdı, o gün satılıp raflarda boşalan ilaçları taşırdık öne.. Ne muhabbetler ne gonuşuklar..

Tatillerde Gölköy'e geldiğimde eve eşyaları bırakır bırakmaz doğru eczaneye, nasıl da sevinir şenlenirdin, hemen kendi yerini verirdin oturmak istemezdim izin vermezdin..

"Ooo ablacığım hoşgeldin hoşgeldin sılan mübarek olsun gel buyur otur." Biraz hal hatır sohbetleri sonrası; "Çay içer misin abla?" İçerdik çok nadir açık çayla eşlik ederdin bana gece uykun kaçardı çünkü, ömrümün en lezzetli çayları.. Sana dair anlatılacak öyle çok şey var ki.. Sonra bigün gittin.. Kalakaldık öylece.. 41 sene boyunca gece gündüz Pazar demeden ilçeye eczaneler için nöbet sistemi gelene kadar her derdi olanın dermanına koştun.. Çok kişinin duasını aldın..

Gidişinin ilk haftası sensizliğe alışmaya çalışırken kapatmayı içimize sindiremediğimiz eczanen resmi işleri beklerken ben köyden yanından dönüyordum, geçerken bi baktım yaşlı bi dede eczanenin kapısını seviyor, ağlıyor, sonra açtı ellerini dualar etti.

Gidemedim onun yanına, el vermedi yüreğim ve göz yaşlarım.. Bugün itibariyle 46 senelik hizmetin ardından parçamız Gölköy Eczanesi kapanmış bulunmaktadır. Gönül isterdiki her resmi günde gururla eczanene astığın bayrağı dünde sen as.. Gönül isterdiki bu sabah meclisin 100. Yılı diye tıraş olup giyinip aç yine eczaneni..

Tören alayını izle gururla.. Bunlar olamadı.. Üstelik bu sene törenler salgın hastalık nedenli yok.. O yüzden bu sene İstanbul'da kaldım, bugün toprağınla bile avunamıyorum. Eczanemizle vedalaşamadım. Yaşasaydın kim bilir kaç kişi sana akıl danışmaya gelecekti..

Seni çok seviyorum.. Seni çok özledim.. Mekanın cennet olsun. #eczahmetcoruh #sensiz5yıl #GölköyEczanesi❤ #devrindaimolsun
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, Bestegül Çoruh dahil
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, Bestegül Çoruh dahil, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, ayakta ve iç mekan

Bu haber 7229 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 18 Yorum
  • Çelenk
    3 yıl önce
    Allah gani gani rahmet eylesin inşaallah. Yazı her ne kadar kısada olsa samimiyet ve yaşanmışlıklar dan olsa gerek alıp götürüyor insanı sadece eczanenin değil Gölköy ün geçmişine , kaybettiklerine , kaybedişlerine. Ne olursa olsun hiçbir şey eskisi kadar güzel olmayacak ne yazıkki.
  • Cumali Güneş
    3 yıl önce
    ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun
  • Hilmi Cetin
    3 yıl önce
    Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Güzel abim nur içinde yat. Muhibe hocam ve evlatlarına sabırlar diliyorum.
  • Erol bayrak
    3 yıl önce
    Ahmet abinin mekanı cennet olsun eczane gercekten bizim gururumuzdu yanından geçerken orda olduğunu hissediyorduk.Hayırlısı olsun .Babam derdiki ahmet Çoruk bizim doktorumuz derdi her ikisinde mekanı cennet olsun.
  • Yılmaz Dalgıç
    3 yıl önce
    Allah sabirlar versin.Rabbim mekanını cennet etsin.herdönemde gölköy e verdiği hizmetlerinden dolayı Allah razı olsun..
  • Soner Tokgöz
    3 yıl önce
    ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun Rabbim nur içinde yatırsın
  • SUNAY ÇİÇEK KARAMEŞE
    3 yıl önce
    ALLAH rahmet etsin mekanı cennet
  • Turan yiğit
    3 yıl önce
    Mekanı cennet olsun inşallah.
  • Mustafa TOKGÖZ
    3 yıl önce
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
  • Telat Kılıç
    3 yıl önce
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaallah.
  • Nurşen Üzüm
    3 yıl önce
    Allah rahmet eylesin. Gölköyde yaşayan herkesin hayatına dokunmuş bir insan. Mekanı cennet olsun.
  • Ismet Kayabaşı
    3 yıl önce
    Güler yüzlü iyi insanlarla mekanlarda artık anılarda kalıyor. Üzüldüm kapanmasına. Huzur içinde uyu Ahmet Çoruh
  • Ismet Kayabaşı
    3 yıl önce
    Güler yüzlü iyi insanlarla mekanlarda artık anılarda kalıyor. Üzüldüm kapanmasına. Huzur içinde uyu Ahmet Çoruh
  • EROL ZAİMOĞLU
    3 yıl önce
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun iyi ve güzel insanlar ölmezler onlar gönlümüzde yaşarlar
  • Yılmaz çiçek
    3 yıl önce
    Mekanı cennet olsun Çoruh ailesi gölköyün köklü saygın sevilen bir ailesi nitekim sizler gibi evlatlar yetiştirip bayrağı taşıyacak olmaları güzel inşallah babanıza layık olursunuz Mevlam hepinize sabırlar versin yılmaz çiçek /kaleköyü /ömerarpası Gölköy /Bursa'dan yazıyorum.
  • Gülsevim özgür kalaycı
    3 yıl önce
    Allah rahmet eylesin bizimde ailemizin eczanesiydi babamla unutulmaz dostlukları vardı çocukken ilaç almak için hep o eczanedeydik büyüdük yine ordaydık evlendim köye gittiğimde de mutlaka uğrardım mekanın cennet olsun
  • Yılmaz düşük
    3 yıl önce
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun iyişallah iyi insanlar unutulmaz ahmet amca gibileri
  • Tekin ÇELENK
    3 yıl önce
    Okudum, tekrar okudum bir daha okudum. Her okumada Ecz Ahmet Ağabeyin gülen yüzünü, hoşgeldinini, hal hatırını, ikramlarını yaşadım. Dr Hnm da çok güzel yadetmiş, var olsun. Mekanı cennet olsun inşallah.