Ahh Gölköy Eczanesi..

23 Nisan 2020 - 12:13

Bir devrin canlı şahidi, Gölköy 'e 46 yıl hizmet veren Gölköy Eczanesi kapandı. Bu satırlar, Güzel insan, karakterli esnaf Merhum Ahmet Çoruh' un kızı Uzm. Dr. Bestegül Çoruh Akyol 'a ait..

1974 senesinde besmele ile içeriye ilk adım attığında neler hissediyordun bilemiyoruz ama bize anlattıklarından az çok tahmin edebiliyoruz. Öyle çok sevdinki eczaneni..

Ahh Gölköy Eczanesi..

Seninle tanışmamızı ben haliyle hatırlamıyorum, kırmızı puset ile gelmişim ilk sana.. Şükür ki sonrasına dair hatırladığım anı çok. Hepsinin buralara sığması mümkün değil..

Fotoğraflar sadece temsili.. Bestaş ecza depomuz vardı mesela bizim (biz arka tarafa öyle derdik) hergün ikindi vakti takviye zamanımızdı, o gün satılıp raflarda boşalan ilaçları taşırdık öne.. Ne muhabbetler ne gonuşuklar..

Tatillerde Gölköy'e geldiğimde eve eşyaları bırakır bırakmaz doğru eczaneye, nasıl da sevinir şenlenirdin, hemen kendi yerini verirdin oturmak istemezdim izin vermezdin..

"Ooo ablacığım hoşgeldin hoşgeldin sılan mübarek olsun gel buyur otur." Biraz hal hatır sohbetleri sonrası; "Çay içer misin abla?" İçerdik çok nadir açık çayla eşlik ederdin bana gece uykun kaçardı çünkü, ömrümün en lezzetli çayları.. Sana dair anlatılacak öyle çok şey var ki.. Sonra bigün gittin.. Kalakaldık öylece.. 41 sene boyunca gece gündüz Pazar demeden ilçeye eczaneler için nöbet sistemi gelene kadar her derdi olanın dermanına koştun.. Çok kişinin duasını aldın..

Gidişinin ilk haftası sensizliğe alışmaya çalışırken kapatmayı içimize sindiremediğimiz eczanen resmi işleri beklerken ben köyden yanından dönüyordum, geçerken bi baktım yaşlı bi dede eczanenin kapısını seviyor, ağlıyor, sonra açtı ellerini dualar etti.

Gidemedim onun yanına, el vermedi yüreğim ve göz yaşlarım.. Bugün itibariyle 46 senelik hizmetin ardından parçamız Gölköy Eczanesi kapanmış bulunmaktadır. Gönül isterdiki her resmi günde gururla eczanene astığın bayrağı dünde sen as.. Gönül isterdiki bu sabah meclisin 100. Yılı diye tıraş olup giyinip aç yine eczaneni..

Tören alayını izle gururla.. Bunlar olamadı.. Üstelik bu sene törenler salgın hastalık nedenli yok.. O yüzden bu sene İstanbul'da kaldım, bugün toprağınla bile avunamıyorum. Eczanemizle vedalaşamadım. Yaşasaydın kim bilir kaç kişi sana akıl danışmaya gelecekti..

Seni çok seviyorum.. Seni çok özledim.. Mekanın cennet olsun. #eczahmetcoruh #sensiz5yıl #GölköyEczanesi❤ #devrindaimolsun