Cemil Çiçek : "Türkiye,siyaseten, ticareten,dinen kandırılmış insanların ülkesidir"

07 Haziran 2020 - 00:56

Cemil Çiçek günah çıkarttı: "Türkiye,siyaseten, ticareten,dinen kandırılmış insanların ülkesidir" dedi...

Habertürk ekranlarında Mehmet Akif Ersoy’un hazırlayıp sunduğu ÖZEL RÖPORTAJ programına katılan eski TBMM Başkanı ve eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek çarpıcı açıklamalar yaptı.

Programda günah çıkartırcasına yaptığı eleştirici yorumlar ile dikkat çeken Çiçek “Bugün doğru bildiğiniz yarın yanlış olabilir” dedi

“MİLLİ BİRLİK DERKEN BİRLİĞİ BOZACAK İŞLERE TEVESSÜL EDERSEK OLMAZ”

Uzun yıllardır kendisi ve pek çok arkadaşının sözlerine “Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulduğu dönemden geçiyoruz” cümlesi ile başladığını ifade eden Çiçek “Yıllardır bunu söylerken milli birliğe en çok ihtiyaç duyulan kavşaklarda ona jilet atarsak olmaz.Bir yandan milli birlik ve beraberlik vurgusu yaparken diğer yandan bunu bozacak şeylere tevessül edersek olmaz” şeklinde konuştu.

“DEMOKRASİMİZİN KÜLTÜR VE AHLAK AYAĞI EKSİK”

Cemil Çiçek Türkiye’deki demokrasi hakkında da öz eleştiride bulundu.

Çiçek “Türkiye’deki demokrasinin kültür ve ahlak ayağı eksiktir” dedi

“BATI’NIN VİCDAN,MÜSLÜMANLARIN AKIL SORUNU VAR”

Cemil Çiçek programda Muhammed İkbal’in sözlerine ithafen Batı’nın vicdansızlık, Müslümanların ise akıl sorunu olduğunu belirtti. Çiçek, ‘Batı dünyası vicdanını kaybetti. Batı dünyasının vicdansızlığı, İslâm dünyasının yaşadığımız günlerde akılsızlığı var. Bir kişinin peşinden gidiyoruz, o ne derse gerçek o. FETÖ zırvalığı nereden çıkıyor? Tarihi mukayeseli okuyacağız, aklımızı kullanarak buna bakmamız lazım. İslam alimleri derler ki, ‘Cenab-ı Hak insanlara iki elçi gönderdi. Biri akıl biri vahiy’ Akılsız siyaset yapılabilir mi, akılsız dindarlık olabilir mi, devlet yönetilebilir mi? Akıl yoksa ahlâk da yok. İslâm dünyasında bugün yaşanan kepazeliğin temelinde ne var? Akıl da yok, ahlâk da yok. Batı dünyasında da vicdan yok. Bu virüs hepsinin kepazeliğini ortaya koydu zaten.’ ifadelerini kullandı.

“AFFIN TABİATINDA HUKUKSUZLUK VAR”

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek AKP’nin son affını da eleştirdi.”Cumhuriyet kurulalı iki senede bir af çıkmıştır. Öyle olunca devlet itibar kaybediyor, kurumlar aşınıyor. Hak hukuk kavramı aşınıyor. Kanuna nizama uyan adam bunlardan zarar görüyor.” diyen Çiçek “Affın tabiatında bir adaletsizlik vardır. Devletin birinci görevi rejim ne olursa olsun teorik olarak adaleti tesis etmektir, af ise adalet kavramını ciddi ölçüde aşındırıyor.” ifadelerini kullandı.

“2008 YILINA KADAR AKP DEPLASMANDA MAÇ YAPTI”

Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek: “2008’e kadar AK Parti deplasmanda maç yaptı, ya da denetimli serbestlik altındaydı” derken “Bu ülke siyaseten, ticareten, dinen kandırılmış insanlar ülkesidir.Halkın seçtiğini sopa, değnek,silahla götürmek demokrasi adına ahlâksızlıktır” ifadelerini kullandı.

Çiçek “Aklını, vicdanını ve cüzdanını kimseye teslim etme” dedi…