Devletten Çiftçilere Yardım Eli Geliyor, Ücretsiz Hibe Almak İçin Tek Yapmanız Gereken…
Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıtlı Olanlar Alabiliyor
Her ülkede olduğu gibi bizim ekonomimizde de hemen hemen her alanda devlet destekli krediler yoluyla üreticiler ve diğer tüm ekonomik birimler zaman zaman koruma altına alınıyor. Bu amaçla verilen kredi ve desteklerden birisi de çiftçiler için sağlanan destekler.
Kimi zaman hibe programları kimi zamansa faiz destekli kredilerle amaçlanansa tarım sektörünün daha etkin bir şekilde işleyebilmesini sağlamak.
İşte çiftçiler için sağlanan desteklerden bazıları!
Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıtlı Olanlar Alabiliyor.
2022 yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca, Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında, dekar başına desteklemeler yapılacak. Buna göre; buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 42 TL ödenecekç Bunun 22 lirası mazot ve 20 lirası ise gübre için ödeniyor. Bunun yanı sıra çeltik, kütlü pamuk için de yine mazot ve gübre parası olarak toplamda 76 TL ödenecek. Nohut, kuru fasulye, mercimek için 32 TL, kanola, aspir için 28 TL, patates, soya için 38 TL, yağlık ayçiçeği için 37 TL, yaş çay, fındık için 26 TL, zeytin ve diğer ürünler içinse 25 TL destek verilecek. Hatta toprağını nadasa bırakmak isteyenler için de dekar başına 8 liralık mazot desteği sağlanıyor. Tüm bu desteklerden yararlanabilmek içinse Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olmak gerekiyor.
Devlet Bankaları Birlik Oldu Hacizli Evler Piyasanın Yarı Fiyatına Satışa Çıktı, 160.000 TL’ye Dubleks Daire Satılıyor!!
Aıcılara Kovan Başına 15 TL Destek
Organik statüde bulunan kovanlar için arı yetiştiriciliği yapan çiftçiler de söz konusu ekonomik destekten yararlanabilen üreticiler arasında yer alıyor. Kovan başına 15 lira şeklinde yapılan destekten yararlanabilmek içinse Arıcılık Kayıt Sistemi ve Organik Tarım Bilgi Sistemi’ne kayıtlı olmanız gerekiyor.
Havzalarda yetiştirilen ürünlere destekler
Tarımsal üretim faaliyetlerine yapılan fark ödemeleri kapsamında belirlenen havzalarda yetiştirilecek ürünler için de desteklemeler belli oldu. Bu kapsamda verilen destekler doğrultusunda;
Kilogram başına yağlık ayçiçeği, kuru fasulye, nohut ve mercimeğe 50 kuruş,
Kütlü pamuğa 110 kuruş,
Soyaya 60 kuruş,
Kanolaya 80 kuruş,
Aspire 55 kuruş,
Dane mısıra 3 kuruş,
Buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale ve çeltiğe 10 kuruş,
Zeytinyağına 80 kuruş,
Yaş çaya 13 kuruş ve
Dane zeytine 15 kuruş destek sağlanmasına karar verildi.
Ekoayrinti.com