FINDIĞIN SORUNU VE BEKLENTİLERİ ANKARA'DA ANLATTILAR
Ordu Ziraat Odaları Başkanları, hazırladıkları fındık raporunu Ankara'da iktidar ve muhalefet milletvekillerine sundu. Fındığın maliyetinin 22,85 lira olarak belirleyen başkanlar, fındık fiyatının en az 30 lira olmasını istiyor.
Fındık raporu için Ankara'da ziyaretlerde bulunan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ordu Ziraat Odaları İl Koordinatörü Aslan Soydan, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ve diğer Fatsa, Ünye, Ulubey, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Akkuş, İkizce Ziraat Odaları Başkanları, iktidar ve muhalefetin Ordu Milletvekilleriyle TMO Genel Müdürünü ziyaret ettiler.
Ordu Ziraat Odaları Başkanları AK Parti Ordu milletvekilleri bütün Gündoğdu Ergün Taşçı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Demokrat Parti Ordu milletvekili Cemal Enginyurt ve TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı ziyaret ettiler.
Ziyarette yaklaşan yeni sezon öncesi hazırladıkları fındık raporunu milletvekillerine teslim heyet, fındık fiyatının yeni sezon öncesi açıklanmasının önemine vurgu yaparlarken, hazırladıkları raporu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye de sunulması bekleniyor.
Hazırlanan raporu sunan heyetin başkanı Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ordu Ziraat Odaları İl Koordinatörü Aslan Soydan, “Maliyet çalışmalarına göre taban fiyatının oluşması gerekmektedir. 2021 yılının maliyet çalışmasının sonucu 22,85 kuruş olarak ortaya çıkmıştır. 22,85 kuruş olan maliyetin üzerine yüzde 30’luk refah payı verilmesini istiyoruz. Bizim taban fiyatımız bu unsurların karşısında oluşması gereken rakam 30 TL civarıdır.”