Karadeniz'de bulunan fay hatlarına karşı uzmanlardan uyarı geldi...

17 Şubat 2023 - 22:01

Karadeniz'de 2 deprem meydana geldi. Uzmanlar uyardı


Türkiye Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki depremi yaralarını sarmaya çalışırken, Karadeniz'deki fay hatları da korku vermeye devam ediyor. Ülkedeki fay hatları uzmanlar tarafından her yerde anlatılırken Karadeniz içindeki fay hatları bir kez daha gündeme geldi. Kimi uzmanlar Karadeniz içindeki fay hatlarını kabul ederken kimi uzmanlar bölgenin tam araştırılmadığını ifade ediyor. Durum böyle iken Karadeniz teknik üniversitesinden bazı uzmanlar, ‘Karadeniz'in depremselliği' konulu bilgi notunu yayımladı. Buna göre Son 20 yılda Trabzon, Rize ve Ordu açıklarında büyüklükleri 2.5 ile 4.5 arasında değişen depremler olduğu belirtildi.

Karadeniz fayının Bartın’da 1968 yılında 28 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 6.6 büyüklüğünde bir deprem ürettiği kaydedildi. Merkez üssü Karadeniz olan depremlerin bu fayın aktif bir fay olduğunu kanıtladığını ifade eden uzmanlar, Karadeniz Bölgesi için Karadeniz fayı göz ardı edilmemeli; gereken tüm tedbirler Bartın’da meydana gelen depremin ışığında dikkate alınıp bilimsel olarak değerlendirilmelidir. Çağrısında bulundu.

Öte yandan bugün merkez üssü Karadeniz samsun açıkları olan 2 deprem meydana geldi. depremlerin birinin 3,6 bir diğerinin 2,3 büyüklüğünde olduğu kaydedildi.