KİRAZLAR ÇELERMEYE BAŞLADI

05 Mayıs 2024 - 23:21

KİRAZLAR ÇELERMEYE BAŞLADI.

  Yazan:
 Ahmet Günaydın
 -
 

Haber: Ahmet Şimşek
İlçemizde bolca yetişen ve ülkemizin bir çok yerine büyükşehirlere ulaştırılan kirazlar yavaş yavaş kızarmaya başladı. İlk siftah tadımlık kirazların tadına bakılmaya başladı.

 

Amasya’nın bazı köylerinde erken kirazlar olmuş toplanmaya başlamaya hazır hale gelirken Taşova’ da kiraz borsası kurulan Alpaslan beldesinde kirazlara kızarmaya başladı.

 

Amasya’ ya ziyarete gelen Sanatçı Ordulu Yasemin kiraz üreticilerinin daveti üzerine kiraz bahçelerine girip “Amasya kirazının tadını bilenler bilir. Bu güzel kaliteli kirazı tanıtmak lazım” dedi. Taşova yöresinde çeşit çeşit kiraz üretimi yapılmakta olup, geçimlerini kirazdan sağlayan üreticiler bu sene havaların böyle gitmesi halinde rekoltenin yüksek olmasını beklediklerini belirttiler.

 

Taşova köyleri, Alpaslan, Yerkozlu, Aşağı ve Yukarı Baraklı başta olmak üzere çoğu köyümüzde ticari olarak, kiraz yetiştiriciliği yapılıyor.
Biz de Taşova Gazetesi olarak kiraz üreticilerine bol bereketli bir sezon olmasını diler, yöremizde kirazcılığın geliştirilmesi, desteklenmesi ve teşvik edilmesini dileriz.