MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ!

29 Nisan 2021 - 11:05

Kalbin kan pompalaması gibi önemli işlevlerin yerine getirilebilmesi için kanda magnezyumun belirli bir seviyede olması gerekir. Bunu sağlamak için kemiklerden magnezyum çekilerek hayati işlevler devam eder ve zaman içinde vücutta magnezyum eksikliği ve buna bağlı çok çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir.



Bu gönderindeki fotoğraftan da göreceğiniz üzere baş ağrısından migrene, kalpte ritim bozukluğundan kramplara kadar pek çok hastalığın altında magnezyum eksikliği yatıyor. (1) @drcarolyndean
Acaba bunun nedenini düşündünüz mü, neden pek çok kişide magnezyum eksik?
Yiyeceklerden yeterince alamıyor muyuz? Alamıyorsak neden alamıyoruz?
Maalesef yediklerimizden içtiklerimizden yeterince magnezyum alamıyoruz. Bunun nedenlerinden en önemlisi geleneksel tarım yöntemlerinin terk edilip, çiftçiye hem kolaylık getiren hem de sözde ürün maksimizasyonu sağlayan mekanize, yapay gübreli, bol ilaçlı tarım yapılmasıdır.
Aynı tarladan senede 1-2 tur ürün alınması yerine üst üste pek çok tur ürün alınmaya çalışılmakta, bunu sağlamak için de zehirli kimyasallara baş vurulmakta. İşte bunlar dünyada toprağı mahvetmiş, kirletmiş durumdadır.
Eskiden tarlalar iki üç senede bir kendini yenileyebilsin, bitkiye verdiği mineralleri toparlayabilsin diye dinlenmeye bırakılırdı. Buna tarlayı nadasa bırakmak denirdi. Nadasa bırakmanın ne demek olduğunu yeni kuşaklar bilmiyor bile.
Biz (Nurçin & Okan Çağlar) 8 yılı aşkın süredir her gün magnezyum kullanıyoruz. Treonat, sitrat, malat, glisinat, asetil taurat gibi formları kullandık. Maalesef şimdi öğreniyoruz ki kullandığımız ürünlerin elementel magnezyum miktarları çok çok düşükmüş.
Biz her gün yemekten 3 saat sonra Saat 21:00 gibi, 400 mg elementel sitrat (eşim bazen glisinat) kullanıyoruz. Fotoğrafı sola kaydırarak formlar konusundaki postu vb görebilirsiniz. #sysitrat #syglisinat #symalat
@nurcincaglar & Okan
Sağlıklı Yaşıyoruz®
@saglikliyasiyoruzcom
Kaynak: (1) Dean, Dr. Carolyn, The Magnesium Miracle, Ballantine Books, New York, 2014.
#symagnezyum #magnezyum