MAGNEZYUM STRESLE BAŞ ETMEYİ HANGİ AÇILARDAN DESTEKLİYOR

30 Nisan 2021 - 10:47

Magnezyumun bir çok açıdan stresin ve kaygının (anksiyete) azaltılmasındaki etkisini anlatan Dr. Jockers'ın yazısını @nurcincaglar sizler için çevirdi. Aşağıda ve fotoğrafları sola doğru kaydırarak okuyacak olduğunuz bu yazıya geçmeden önce kendi deneyimlerimizden hareketle bir iki hatırlatma yapmak istiyoruz.

Sağlıklı Yaşıyoruz 
Bir taraftan sağlıksız besleniyorsanız diğer taraftan istediğiniz kadar magnezyum alın kan şekeriniz dengelemez. Her zaman söylüyoruz beslenmeyi düzeltmeden alınan takviye hiçbir işe yaramıyor önce beslenmenin düzeltilmesi gerekiyor.
Biz ( @nurcincaglar & @a.okancaglar ) 2014 yılında The Magnesium Miracle kitabını okuduktan sonra magnezyumun önemini kavradık ve düzenli olarak magnezyum takviyesi kullanmaya başladık. O yıllarda Türkiye’de olmayan treonat, glisinat ve malat formunda ürünler getirip hepsinden kullandık. Ardından asetil taurat içeren karma bir ürün kullanmaya başladık. Tüm bu süreçte ELEMENTEL MAGNEZYUM kavramını bilmediğimiz için çok düşük doz ürünler kullanmışız bunu biraz geç öğrendik.
Biz ~2 yıldır 400 mg ELEMENTEL magnezyum sitrat + B6 (P5P) kullanıyoruz. Eşim @nurcincaglar bazen glisinat da kullanıyor. SY Doktorları magnezyuma plazmada değil hücre içi (eritrosit içi) bakılmasını öneriyor. Biz 5 - 6,5 mg/dL aralığında tutmaya çalışıyoruz. Her gün kullanmamıza rağmen hala 6’yı göremedik.
Şimdi stres konusuna gelelim.
MAGNEZYUMUN STRESLE BAŞ ETMEYE KATKISININ 7 YOLU
“Magnezyumun vücut için yararları listesi çok uzundur. 300’den fazla enzimatik süreçte kullanılır. Magnezyumun pek çok açıdan stresin ve kaygının (anksiyete) azaltılmasında etkisi vardır. Bunlardan bazılarıIn açıklamalarını fotoğrafları kaydırarak okuyabilirsiniz.
Yukarıda sıralanan yararlarına ek olarak magnezyum vücuttaki neredeyse tüm fonksiyonlar üzerinde iyileştirici etkisi olan master mineraldir. Vücudun fonksiyonları daha iyi olursa stresle de daha kolay başa çıkabiliriz...”
Dr. Jockers @drjockers
Özet çeviri: Nurçin Çağlar
Sağlıklı Yaşıyoruz®
Kaynak: https://drjockers.com/magnesium-stress-anxiety/
#symagnezyum #systres #sydepresyon #sygaba #sykanşekeri #sykortizol #syinflamasyon #syağırmetal