MELET IRMAĞINDAN ÖLÜM ZEHİRİ AKACAK..!

07 Haziran 2022 - 11:51

Nerede bir doğa güzelliği var oraya sinayanür altın arama havuzu yapılmakta..Nerede halk daha çok ihtiyacını geçimini karşılıyor oraya siyanürlü altın havuzu yapılmakta.. Nerede bir ormanlık alan, nerede verimli bir arazi var oralara siyanürlü altın arama havuzu yapılmakta.. Bir memleketi yok etmek için topa tüfeğe gerek yok.. Memleket işte bu sekilde kuşatılmakta yok edilmekte.

Mesudiye Sevdalıları#Sivas #Koyulhisar Ortakent bölgesinin Güzelyurt köyünde Çevre bakanlığının ÇED olumludur kararının ardından altın madeninin alt yapı çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki aylarda ağaç kesiminin başlayacağı bölgedeki köylüler isyanda. İlk etapta 5 bin ağacın kesileceğini söyleyen yetkililer proje tamamen başlayana kadar 20 bin ağaç kesileceği belirtiliyor. Yaklaşık 1300 hektarlık evliya tepesindeki ağaçlar kesilecek.

SİYANÜRLE ALTIN AYRIŞTIRILACAK VE BİNLERCE AĞAÇ KESİLECEK

Siyanürle maden ayrıştırma işlemi yapılacağından bölgede yaşayan vatandaşlar tedirgin durumdalar. Yerleşim yerinin yanı başında siyanür havuzu ve fabrika yapılacak.
Karadenizi koruma platformu bizlerle şunları paylaşmıştır; “Yaptığımız araştırmalar ve çalışmalar sonucunda Sivas Koyulhisar Ortakent olarak adlandırılan bölge 12 köy ve 40’tan fazla mahalleden oluşmaktadır. En fazla olumsuz etkilenecek köyler başta Güzelyurt köyü olmak üzere Yenice köyü, Kızılelma köyü, Kavacık köyü, Küplüce köyü, Aksu köyü, Ballıca köyü, Çandır köyü, Gümüşlü köyü, Kale (Siskale) köyü, Kurşunlu köyü, Ortakent merkez köyüdür.
Her ne kadar yalan ve uyduruk şeyler söyleseler de siyanürün havayla etkileşimi ve buharlaşması bir gerçektir. Bu da hem insana hem doğaya en büyük zararı veren etkendir. İnsanların kanser olmalarına sessiz kalamayız. Proje üzerinde yer alan melet ırmağı madenden çok fazla etkilenecektir.

#Melet ırmağı Koyulhisar – #Ortakent #Mesudiye#Ordu üzerinden karadenize akmaktadır. Dolayısıyla bu projeden yalnızca bölge değil melet ırmağı üzerindeki tüm köyler hatta tüm karadeniz olumsuz etkilenecektir.
Yüzlerce hayvanın yerinden olacağı ve binlerce bitki türünün yok olacağı bir projedir bu. Ayrıca melet ırmağında yaşayan tüm su canlılarının hayatı tehlikededir. Firmanın satın aldığı proje alanı içerisinde mahalleler ve piknik alanları var.
Türkiye ortalamasında havası en iyi olan yerler arasında yer alan bölgenin göz göre göre yok olmasına seyirci kalamayız. Firma ayak oyunları oynamaktadır. Köy muhtarını mahkemeye veren firma kendince gözdağı vererek bölge halkının ses çıkarmasını engellemeye çalışmaktadır.
Bir ağacın yaşam öyküsünü bilmeyenler ormanları talan etmektedirler. Doğaya karşı en büyük nankörlüğü insanoğlu yapmaktadır. Doğa her zaman altından daha değerlidir. Bölgede tek bir ağaç kesilmesini istemiyoruz, bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bölgede yeni bir platform için gerekli çalışmaları başlatacağız. Hiçbir siyasi partiyle bağlantımız yok. AKP’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi SP’lisi İYİ partili'si sağı solu hiç fark etmeksizin bölge halkını firmaya karşı direnişli mücadeleye davet ediyoruz.
Bu mücadelede provokatörlere ve firmanın satın aldığı caydırıcı kişilere de çok dikkat etmek gerekli....