MUHARREM İNCE'NİN İSTİFASI ve GELİŞMLER......

11 Mayıs 2023 - 21:32

Sn Turan Ateş bey 'in "MUHARREM İNCE'NİN İSTİFASI ve GELİŞMLER......"başlıklı makalesini sız değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.



                          Evet...Beklenen oldu ve  MUHARREM  İNCE;  
          Cumhurbaşkanlığı Adaylığından İSTİFA etti...
          Edebilir; doğal ve de Anayasal bir haktır istifa müessesi...
         Bu konuda bilen de  bilmeyende yorum yapıyor. Efendim; OY PUSLASINDA Adı SİLİNSİN ve 3 Kişilik ADAY Listesi  olan Yeni Oy Pusulasını da; YSK bastırsın...
       Bir Göreve talip olmak; Aday olmak sureti ile Anayasal bir HAKTIR....ADAYLIKTAN İSTİFA Etmekte bir Anayasal HAKTIR...
     Ancak; SEÇİMLERDE Seçime katılan Aday Başvurusunu yapar ve Geçici Aday Listeleri Yayınlanır.
    İtirazlar yapılır ve eksikler ileri sürülür. Sonra giderilir. ADAYLIK SEÇİM KURULLARINCA-Olayımızda YSK. tarafından Kabül edilir ve Adayların Listesi ilan edilir.
      ADAYLIĞI KESİNLEŞEN ADAY; İstifasını İlgili Seçim Kuruluna-Olayımızda YSK.ya- iletir. Yani Yazılı başvurusunu yapar...
     SEÇİM KURULLARI Bu İSTİFAYI KABÜL EDEREK; İŞLEME de KOYAMAZLAR....Çünkü KESİNLEŞEN ADAY Listesinde İSTİFA Seçim Sonuna dek de bekletilir. 
     SEÇİM Yapılır ve İSTİFA EDEN ADAY SEÇİMİ KAZANIRSA; SEÇİM KURULU-Olayımızda YSK- İSTİFAYI İşleme kor. Seçimi Kazanamaz ise; Hukuksal bir işleme de gerek yoktur.
      xxxxx
    Şu anda Cumhurbaşkanı Adaylığı KESİNLEŞEN Sayın MUHARREM  İNCE; Cumhurbaşkanlığı ADAYLIĞINDAN İSTİFA ETMİŞTİR. Ama; İSTİFA Talebi İŞLEME Konmaz. SEÇİM Sonuçları belli olur ve SEÇİMİ KAZANMIŞ İse; İSTİFA TALEBİ İşleme konur. Seçimi Kazandığı anda da İSTİFA DİLEKÇESİNİ alabilir ve Seçilmiş İşlemini de görür.
      Yani; İstifa eden Sayın İNCE; OY PUSLASINDAN Çıkarılmaz... Ve ÇIKARILAMAZ.....Cumhurbaşkanlığı  OY PUSLASI 4 Adaylıdır. 4 Adaylı OY PUSLASI ile de SEÇİME Gidilecektir.
      Bu Konuları BİLEN Konuşur...Ama Ağzı olan konuşuyor... Ve Kafa karıştırıyor.
      Gereği; Topluma Saygı ile....