Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamaları nedense Ali Koç'a sevimsiz gelmiş!!

05 Mayıs 2022 - 22:07

Sn. Erdal Atalay beyin eleştirel yazısını siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

Erdal Atalay 

Fenerbahçe Kulübü başkanı Ali Koç, Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarını; “çirkin, hadsiz, şımarık, kural tanımaz, ülke değerlerini ayaklar altına alan” olarak nitelemiştir. Hatta, kendi taraftarlarına müdahale etme çağrısı yapmaktadır.

·       Ne ilginçtir ki; tüm dünyanın övgüyle bahsettiği şampiyonluk kutlamaları, bir tek Ali Koç’a dert olmuştur!

·       Ne ilginçtir ki; Ali Koç’a göre Fenerbahçe Kulübü hem Türkiye’nin en güçlü sivil toplum örgütüdür hem de sürekli olarak mağdur edilmektedir!

·       Ne ilginçtir ki; Mesut Özil’i Almanya’dan neredeyse “Beştepe aktarmalı” olarak İstanbul’a indiren Ali Koç, daimi mağdurdur!

·       Ne ilginçtir ki; 38 sene sonra ilk kez şampiyonluk kupası alan Trabzonspor mağdur değildir; ama bu süre içinde defalarca şampiyonluk kupası alan Fenerbahçe mağdurdur!

Ali Koç; Trabzonspor’un kollandığını da belirtmiştir. Bir kulüp kollanmasının örneği; kulübün bir suç için “kanun, talimat, kural ve kurulların değiştirilmesi” şeklinde tezahür edebilir. 2010-2011 sonrasında Fenerbahçe’nin dahil olduğu disiplin süreçlerinde cereyan eden kanun, talimat, kural ve kurul değişikliklerine bakılırsa; kimin nasıl kollandığını ayrıca izah etmeye gerek yoktur.

 

TFF nezdinde birçok disiplin dosyasında, siyasi iktidardan destek gören, Fenerbahçe Kulübü’dür. Taraftar eylemleri, saha içi ve saha dışı olayları, şike-teşvik dosyası dahil birçok soruşturmada, bunun örnekleri görülmüştür. Hatta, dönemin başbakanının ağzından “kişi ve kurumların ayırılması gerektiği” vurgusu; siyasi iktidarın, bağımsız yürütülmesi gereken TFF disiplin yargılamasına müdahale ettiğinin kanıtı olarak tarihe geçmiştir.

 

Sayın Ali Koç,

Fenerbahçe tarihinin en başarısız başkanısınız. Dış düşman kurgulayarak; başarısızlığınızın üstünü örtmeye çalışıyorsunuz. Sürekli olarak Trabzonspor’a değiniyorsunuz.

 

Sayın Ali Koç,

Bizce görünen şudur:

Size her yer Trabzon!