Vali Sonel, Bu Akşamki İftarını da Depremzede Ailelerle Birlikte Yaptı

25 Mart 2023 - 21:10

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Eşi Handan Sonel ile birlikte ilimizde misafir edilen depremzede aileler ile iftar programında bir araya geldi.



İftar programına Vali Tuncay Sonel ve Eşi Handan Sonel, Vali Yardımcısı Bayram Gale, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek ile ilimizde misafir olan depremzede vatandaşlar katıldı. 

06 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana ve Elazığ olmak üzere 11 ilimizi etkileyen depremler sonrası Ordu’da misafir edilen depremzede vatandaşlarla iftar programında buluşan Vali Sonel, eşi Handan Sonel ile birlikte depremzede vatandaşların masalarını dolaşarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Hayırlı Ramazanlar, hayırlı iftarlar dileğinde bulundu.

Depremin yıkıcı etkisinin çok büyük olduğunu, devletimizin gücü, milletimizin desteği sayesinde kısa sürede yaraların sarılmaya başlandığını söyleyen Vali Tuncay Sonel, depremzede vatandaşlarla yakından ilgilenerek, sohbette bulundu ve bir istekleri olup olmadığını sordu. 

“6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen depremden bu yana 47 gün oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde tüm Bakanlarımızla, kamu görevlilerimizle, devletimizle, milletimizle el ele deprem bölgesindeydik” diyen Vali Sonel, ”Ordu İlimizin 19 ilçesinde 8 Bin 400 civarı depremden gelen vatandaşlarımız bulunuyor. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rabbimden rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

Vali Sonel, “Sizler, bizim için önemlisiniz ve ilimizde misafirimizsiniz. Ordulusuyla, ülkemizin 81 iliyle, milletimizle, devletimizle el ele bunun üstesinden geleceğiz. Ordu genelinde sizler kaldığınız sürece devletimizin tün kurumlarıyla yanınızdayız. Bize düşen birşey olduğu takdirde Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin, kaymakamlarımızın, kamu kurumlarımızın kapısı açıktır. Bir sıkıntınız olduğunda rahatlıkla bize ulaşabileceğinizi bilmenizi isterim. Ordu Ailesi olarak her daim sizlerin yanınızdayız” diyerek konuşmasını tamamladı. 

Malatya’dan gelen depremzede 78 yaşındaki Nazife Ürkmez isimli teyzeyle birlikte iftarını açan Vali Tuncay Sonel, kendisine sağlıklı ömürler diledi.

İftar programına katılan depremzede vatandaşlar, Ordu’ ya geldikleri günden itibaren Vali Tuncay Sonel ve eşi Handan Sonel’in kendilerini yalnız bırakmadıklarını ve desteklerini hissettirdikleri için teşekkürlerini sundu.

İftar programında Kuran-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek tarafından depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için dua edildi.

Haber ve fotoğraf 
Ali Yazan