Reklam

ANLAT KIZIM MELAHAT! Servet Özkara'nın yazısı...

Sn. Servet Özkara Bey'in www.takagazete.com.tr de yayınlanan "ANLAT KIZIM MELAHAT!" başlıklı makalesini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

ANLAT KIZIM MELAHAT! Servet Özkara'nın yazısı...

Sn. Servet Özkara Bey'in www.takagazete.com.tr de yayınlanan "ANLAT KIZIM MELAHAT!" başlıklı makalesini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

ANLAT KIZIM MELAHAT! Servet Özkara'nın yazısı...
20 Ekim 2021 - 18:10

Trabzon’un geçmişine damga vurup hafızalarda ve gönüllerde yer eden değerlerden birisidir ,‘Topal hakim’ lakaplı merhum hakim Kamil Ergüney Bey.. Suça meyilli olmayıp, istemeden de olsa  yaptığı bir yanlıştan dolayı karşısına getirilenler için  kanunun sanıktan yana tüm maddelerini kullanır, özellikle de bakkaldan  şeker, çikolata  çaldıkları gerekçesiyle karşısına getirilen çocukları hem içeride başına gelecekleri önlemek, hem de sabıka kaydıyla geleceğini karatmamak için hapse atmak yerine  bağırıp, çağırıp  azarlayarak, hatta  kürsünün  önüne çağırıp tokatlayarak ‘Defol , bir daha seni gözüm görmesin’ diye korkutup salondan dışarı atardı..

*** Rahmetli Avukat Şener Aşan Abimizden dinlemiştim:

Bir gün Melahat isimli bir kadının davasını görüyor. Suçlu olduğundan emin ama kadın şahitlerden, davacıya ,mübaşirden, hakimlere kadar herkesi suçluyor, bir tek kendisi pir-ü pak.. Sonunda dayanamayıp şöyle demiş rahmetli; Anlat kızım Melahat. Zaten bende bütün kabahat!

** Hakem Ali Şansalan’ın belki de kariyerinin en iyi performansını gösterdiği maçta Trabzonspor Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup edince koparılan fırtınayı görünce yukarıdaki hikaye geldi aklımıza. Haklısınız! Bu maçı kazanmakla kalmayıp bir de liderliği ele geçirdiği için bütün suç Trabzonspor’da! .. Üstelik hala namağluplar.. Her ne kadar kırmızı kart ve penaltı gibi iki kritik kararda hakem yüzde bin  haklı olsa da..

Trabzonspor yüzde 70 oranıyla rakibine top göstermese de.. Hamsik gibi büyük bir kozu oynamasa da.. Nwakaeme ile Peres gibi asları sakatlanıp çıkmışsa da. Berat’ın ayağına çarptığı için gol olan pozisyon dışında Fenerbahçe Trabzon’un kalesine bile yaklaşmasa da..

Ve de Mesut’un yer aldığı ilk 11’la sahaya çıkmakla aslında maça 10 kişi başlamış olsalar da, bu maçı Fenerbahçe kazanmalıydı!

Daha maçlar başlamadan  şampiyon ilan edilenlerin boyasını döktüğü için Trabzonspor çok ayıp etti çook!.. Hem alışmışlar, Fenerbahçe savunmasını 3’e 1 yakalayan Giresunspor tam golü atmak üzereyken maçı bitiren hakemlere..

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
 

Bu haber 750 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum