Reklam
Reklam

Antep-Adana yolu kapandı, binlerce kişi mahsur kaldı

 Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle Antep-Adana karayolu trafiğe kapandı, binlerce kişi mahsur kaldı. 

Antep-Adana yolu kapandı, binlerce kişi mahsur kaldı

 Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle Antep-Adana karayolu trafiğe kapandı, binlerce kişi mahsur kaldı. 

Antep-Adana yolu kapandı, binlerce kişi mahsur kaldı
19 Ocak 2022 - 10:42


 
Antep’te dün geceden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Antep-Adana karayolu trafiğe kapandı. Nurdağı mevkiinde çok sayıda araç ile birlikte binlerce kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan binlerce kişi, tepkilerini sanal medya hesaplarından paylaştı. Twitter’da #Gaziantep etiketi ile yapılan paylaşımlar, Türkiye gündeminde birinci sıraya yükseldi. Mahsur kalan yurttaşlar yaptıkları paylaşımda 17 saattir yolda kaldıklarını belirterek, yetkilileri istifaya çağırdı. 
 
FİYATLARA YÜZDE YÜZ ZAM
 
Kar yağışı nedeniyle Antep Nurdağı'nda mahsur kalan yurttaşlar, Antep-Urfa arasında bulunan tesislere sığınmak zorunda kaldı. Tesislere yüzlerce sığınırken, bir işletmenin çay fiyatını 2 TL’den 4 TL’ye yükselttiği öğrenildi. Aynı artışın yemek fiyatlarında da yapıldığı belirtiliyor. 
Twitter’da yapılan tepkili paylaşımların bazıları şu şekilde: 
 
“* Önder Güner: 14 saat oldu buradayım ne bir bilgi veren nede yardım için gelen var.
 
* CK: Sabaha Nur Dağından ve diğer kar altındaki bölgelerden ölüm haberleri gelmez umarım. 9-10 saattir insanlar yollarda mahsur kalmışlar ve yardım bekliyorlar. Araçlar yakıtlarını tüketmek üzere. Yaklaşık 15 saattir aralarında bebekler, yaşlılar, hastalar da olan insanlar ACİL yardım bekliyor.
 
* Asiye Beyza: Aracın içinde bekliyoruz saatlerdir, tek dedikleri şey çalışma devam ediyor. 
 
* Gelen giden yok tamam eyvallah çalışıyorsunuz da buraya uğrayan olmadı. 15 saat oldu yemek yok. Erkekler bir şekilde tuvalet ihtiyacını gideriyor. Kadınlar çocuklar mahvolmuş durumda. Mazotu bitenler var. Bahçe Nurdağı
 
* Salih Emre Yazıcı: 12 saattir yolda mahsur kaldık. 12 saatte neyi açamadınız. Yeni yol yapılır be o saate!” 
 
MARDİN’DE KAR YAĞIŞI
 
Mardin merkez ve ilçelerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar yağışı ile birlikte fırtına ve sisin de etkili olduğu kentte, okullar bir gün tatil edilirken, kamu emekçilerine de bir gün idari izin verildi. Kar yağışı yüksek bölgeleri ile birlikte uzun yıllar sonra Kızıltepe ilçesinde de etkili olurken, kent beyaza büründü. Kimi köy yollarının kapandığı kentte, yol açma çalışmalarını sürdüren Karayolları ekipleri, şehir merkezinde de karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. 

mezopotamyaajansi35.com

Bu haber 404 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum