Reklam

Başıboş köpeklerin saldırıları TBMM gündeminde

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, artan başıboş köpek saldırılarını TBMM’ye taşıdı.

Başıboş köpeklerin saldırıları TBMM gündeminde

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, artan başıboş köpek saldırılarını TBMM’ye taşıdı.

Başıboş köpeklerin saldırıları TBMM gündeminde
23 Mart 2022 - 08:53

Muhammed Vefa
 

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, farklı illerde başıboş köpek saldırısının artmasından dolayı konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Karaduman, konuyla ilgili bakanlığın herhangi bir çalışma yapıp yapmadığını sordu.

 

“BARINAKLARDA KORUMA ALTINA ALINMALI”

Başıboş köpeklerin saldırısı nedeniyle ciddi yaralamaların olduğunu aktaran Karaduman, “Bu saldırılar sonucunda özellikle çocuklar ağır yaralar alıyor, saldırıya uğrayanlar hayatını kaybedebiliyor. Başıboş köpekler bugün bütün illerimizde can güvenliğini tehdit eden ciddi bir sorun olarak ortadadır. Bu konu elbette bütün mahlukatın yaşama hakkı gözetilerek değerlendirilmeli ve sorunun çözümü için hassasiyet gösterilmelidir. Başıboş köpeklerin şehir dışına rastgele bırakılması sorunu daha da derinleştiriyor. Bakanlığınızın belediyelerle koordineli bir şekilde yürüteceği çalışmalarla başıboş köpeklerin ıslahı veya barınaklarda koruma altına alınması mümkündür” ifadelerini kullandı.

 

 

“BELEDİYELERE SAĞLADIĞINIZ BİR DESTEK VAR MIDIR?”

Karaduman, İçişleri Bakanı Soylu’ya şu soruları yöneltti: “Bakanlığınız başıboş köpeklerin ıslah edilmesine yönelik hangi çalışmaları yürütmektedir? Bu sorunun çözümü için belediyelerle koordineli olarak yürüttüğünüz herhangi bir çalışma var mıdır? Ülkemizde sahipsiz hayvan barınağı sayısı kaçtır? Bu barınaklar bakanlığınızca denetlenmekte midir? Hayvanların barınaklarda koruma altına alınması için belediyelere sağladığınız bir destek var mıdır?”

www.milligazete.com.tr

Bu haber 392 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum