Reklam
Reklam

BAŞKAN ERCAN ORHAN; “VATANDAŞ ELEŞTİRİSİNDE ÇOK HAKLI!”

Borçka Belediyesi tıpkı diğer belediyelerimiz gibi topyekün bir alt ve üstyapı çalışması başlattı. Öyle ki Borçka Belediyesi tarihinde böylesine kapsamlı bir çalışma kaydedilmiş değil.

BAŞKAN ERCAN ORHAN; “VATANDAŞ ELEŞTİRİSİNDE ÇOK HAKLI!”

Borçka Belediyesi tıpkı diğer belediyelerimiz gibi topyekün bir alt ve üstyapı çalışması başlattı. Öyle ki Borçka Belediyesi tarihinde böylesine kapsamlı bir çalışma kaydedilmiş değil.

BAŞKAN ERCAN ORHAN; “VATANDAŞ ELEŞTİRİSİNDE ÇOK HAKLI!”
28 Eylül 2022 - 13:00

 

BORÇKA PLATFORMU


31 Mart 2019 tarihinde Belediye Başkanı seçilen Ercan Orhan’ın ilk vaadi Borçka’nın su sorununu tarihe gömmekti.
Borçka’nın asbestli, çürük ve sağlıksız su borularının değiştirileceğini meydanlarda açıkça söz verdi.
Borçka’da evlere sağlıklı, temiz, içilebilir bir suyun musluklardan akacağını söyledi. Borçka Belediyesi’nin 3 yıldır hummalı çalışması devam ediyor.
Değerli Dostlar; O korkunç paslı, zehirli boruları görünce insan ister istemez şu soruyu soruyor! Bugüne kadar bu borular nasıl olur da 2022 yılına kadar değiştirilememiş?
Bu borular bugüne kadar nasıl gelmiş? Sağlığımız bu kadar mı kıymetsiz? İnsan canı bu kadar mı ucuz?
Ercan Başkan’a bu soruna büyük bir cesaretle siyasi kaygıdan uzak, Borçka’nın bir evladı olarak, Belediye Başkanı olarak el attığı için gönülden teşekkür ederim.
Kolay değil bir asırlık sorunun 3 yılda çözülmesi bitmesi. Üstelik onca zorluğa, çıkan sorunlara rağmen...
Başkan Ercan Orhan, “Borçkayı birlikte yöneteceğiz, sorunları birlikte çözeceğiz” demişti. Gerçekten yoğun bir çalışma içinde.
Su sorunu yaşandığı her yerde en büyük yaşam ve insanlık sorundur. Su, tıpkı dünyamız gibi vücudunuzun üçte ikisini oluşturur. Dolayısıyla su kesintileri herkeste aynı refleksi uyandırır. Aynı tepkiyi doğurur.
Borçka’da ki su kesintileri de Başkanın en çok eleştirilen kangren sorunudur. 26 Eylül 2022 tarihinde gündüzün yanısıra gece de su kesilince sosyal medyadan çok sert eleştiriler yapıldı.
Bazıları siyasal ve fırsatçı eleştiriydi! Bazıları samimiydi. Onları okuduğunuzda çok net ayırt edebiliyorsunuz!
Başkan Ercan Orhan’a konuyla ilgili olarak Haber yapmak isteğimi ilettim. Aynı gün Artvin’de olduğu için Mesai saati dışında akşam saat: 18:00’de İsmet Acar Turist Aktarma Tesislerinde buluştuk.
Çay ve tost eşliğinde konuştuk. Sorumu direk sordum;
Su ilgili eleştirilere ne diyeceksiniz? Bakın neler söyledi?
“Öncelikle bana bu konuyu halkımıza anlatma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim.
Vatandaşlarımız, sevgili Borçkalılar eleştirilerinde yerden göğe kadar haklıdır. Bunu ben bütün samimiyetimle, en kalbi duygularımla söylüyorum.
İnsanlar eve geldiklerinde musluklarını açıp ellerini yıkamak ister, namaz kılan insanlarımız abdest almak ister, banyosunda, tuvaletinde, mutfağında suyun akmasını bekler.
Ben de evime geldiğimde suyun akmadığını gördüğümde gerçekten çok üzülüyor ve neden diye soru soruyor ve aynı tepkiyi gösteriyorum. Yani empati kuruyorum. Bu sorun hepimizin sorunu çünkü...
Maalesef Borçka’da 10 yıllardır bu sorun yaşanmış. Açık söylüyorum. Su sorununu kökten çö-ze-ce-ğiz! Neye mal olursa olsun. 5 yıl içinde 60-70 yıllık bu kronik sorunu tümden ortadan kaldıracağız. En az 50 yıl bu sorun konuşulmayacak!.
Bunu da çok kıymetli Borçka Halkıyla yapacağız. Şu ana kadar önemli mesafeler kaydettik. Suyu aldığımız yerden Borçka şehir merkezine kadar büyük işler yaptık. 3 yıl önce 2019 yılında verdiğimiz sözümüzü tutacağız.
Bu süreç içinde gecikmeden kaynaklı her gün için ayrı ayrı özür diliyorum.”dedi.
Borçka’da altyapı ve üstyapı çalışmaların aynı anda sürdüğünü dile getlren başkan Orhan,
“Şunu izah etmeme lütfen izin verin. Belediye Başkanı seçildikten sonra 2 yıl boyunca bütün dünyayı esir alan coronavirüs salgını bir çok sorunun çözülmesini maalesef 2 yıl geciktirdi.
Eğer bunlar yaşanmasa belki de bugün bu konuyu konuşmayacaktık, başka bir projeyi anlatacaktık.
Halkımızla birlikte Zaman zaman imece kültürümüzü canlandırıyoruz. Hani demiştik ya halkımızla el ele birlikte başaracağız diye.
27 Eylül 2022 Salı günü birlikte kilit parke döşedik. İnanın bunun o kadar çok büyük bir maneviyatı, mutluluğu var ki...
Bu tür çalışmaları genellikle halkçı belediyeler tapıyor. İmece Sembolik de olsa birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularını pekiştiriyor. Çünkü imece dayanışmadır, paylaşmaktır. Birlikte başarmaktır.
Son olarak; belediyemizle ilgili bütün eleştirileri mutlaka dikkate alıyoruz. Hiç kimseye siyasi amaçla yapılmış olsa bile bizi neden eleştiriyorsun diye sitemde bulunmuyoruz.
Hatta eleştiren insanlarımızı arayıp halkın olan belediyemize çaya kahveye davet ediyor, ya da telefon açıp bilgi veriyoruz. Vatandaş övgü yaptığı gibi eleştiri de yapabilir.
Yapıcı, gerçekçi eleştirileriniz başım üstüne. Ben eğitimciyim. Eğitimde sadece öğretmezsiniz. Aynı zamanda öğretirken, birçok şeyi yaşayarak öğrenirsiniz.
Belediyecilikte hergün bir şey öğreniyor ve bunu da kıymetli buluyoruz.
***
Çok değerli Borçkalılar; Şunu samimiyetle söylüyorum. Biz gece gündüz demeden sorunları çözmek için çalışıyoruz. Sizlerden sabır ve anlayış bekliyor, saygı, sevgilerimi sunuyorum.” dedi.
***
Değerli Dostlar; Halkın eleştirilerini dikkate alıp özeleştiri yapan idarecilere teşekkür ediyorum.
***
Ercan başkan gerçekten böyle bir başkan. Açıkçası ben sorumu sorduğumda eleştiri yapanlara cevap verip savunma yapacağını, onlara kızıp sitemde bulunacağını düşündüm.
***
Öyle ya çok zor şartlar altında özveriyle çalışan bir belediyemiz var. Cefa çekmeden sefa olmaz da diyebilirdi. Öyle konuşan hatta eleştiri yazan gazetecileri, vatandaşı konuşmalarıyla tehdit eden idarecileri de gördük ve görüyoruz! İsim vermeye gerek yok, çok örnekler var!
***
Ama Ercan başkan gerçekten farklı bir karakter, farklı bir başkan. Kendisini eleştiren insanları arayıp bilgi veriyor, anlatıyor...
Verdiği cevap ile empati kurarak halkın derdiyle dertlendiğini ve eleştirilere saygı duyduğunu söylüyor.
***
İkisi de aynı yerde ağız içinde olsa da “di”l ile “diş” arasında çok önemli bir fark vardır. Diş “sert” olduğu için ömrü kısadır ve erkenden ağızdan düşer. Derler ki ‘keskin sirke küpüne zarar verir.’
Dil ise yumuşak olduğu için ömrü uzundur. Dil iletişimi hoşgörüyü temsil eder.
İnsanlar konuşa konuşa anlaşır. Mesele insanlara değer vermektir, halkın deyimiyle onları dikkate almaktır.
Keşke herkes bu hoşgörüye sahip olabilse...

Haber ve Yorum
Sami Özçelik

Bu haber 379 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum