Reklam

Bayburt'ta seçim güvenliği toplantısı yapıldı

Bayburt'ta seçim güvenliği toplantısı yapıldı

Bayburt'ta seçim güvenliği toplantısı yapıldı

Bayburt'ta seçim güvenliği toplantısı yapıldı

Bayburt'ta seçim güvenliği toplantısı yapıldı
12 Şubat 2019 - 15:35

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

Bayburt Üniversitesi Aydıntepe Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda, Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığındaki toplantıya, Aydıntepe Kaymakamı Mustafa Akın, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, mahalle ve köy muhtarları ile muhtar adayları katıldı.

Vali Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, seçimlerin Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.

Seçimlerin başta 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun ile ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yargı denetiminde yapıldığına işaret eden Pehlivan, "Bunun yanında da seçimin öncesi, seçim sırası ve sonrasında da mülki idare ile mahiyetindeki başta kolluk birimleri olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların da bu seçimlerin güvenlik, esenlik içerisinde geçmesi konusunda bir takım görev ve sorumluluklar bulunuyor." dedi.

Pehlivan, seçim takviminin duyurulmasının ardından sürecin en sağlıklı şekilde yürütülmesi adına alınması gereken tedbirlere ilişkin il merkezi ile ilçelerde toplantılar düzenlediklerini ifade etti.

Seçimlerin demokrasi bayramları olarak da nitelendirildiğine dikkat çeken Pehlivan, şunları kaydetti:

"Bizlere düşen sükunetle saygı kuralları çerçevesinde birbirimizin hakkını, hukukunu gözeterek, herhangi bir asayişsizliğe de mahal vermeden bu süreci götürmek. Bu bir yarıştır ama demokratik bir yarıştır. Yani çatışmaya, kavgaya dayalı bir yarış değil tam tersine olgun içerisinde herkesin kendini ifade edebileceği ve vatandaşlarımızında tercihini özgür bir şekilde sandığa yansıttığı, yansıtacağı bir süreçtir."


Bu haber 558 defa okunmuştur.