Reklam
Reklam

BİR DÖNEM MESUDİYE DE SAĞLIK MEMURU MEHMET AYDIN

Mesudiye sevdalıları Facebook sayfasından alınmıştır :

BİR DÖNEM MESUDİYE DE SAĞLIK MEMURU MEHMET AYDIN

Mesudiye sevdalıları Facebook sayfasından alınmıştır :

BİR DÖNEM MESUDİYE DE SAĞLIK MEMURU MEHMET AYDIN
22 Temmuz 2022 - 21:52


Eskiden köylerde ve nahiyelerde kırık çıkık ve karın ağrılarına ve baş ağrılar için başvurulan halk sağlıkçıları vardı.ACI ACIYI KESER SANCI SANCIYI KESER  sözüde işte buradan kalmadır.Genelde karın ağrıları için şeker şerbeti içilirdi.  Tabiki o dönemde şeker ağalıkta idi.  Karın ağrıdığında şeker şerbeti içirilir, kırık ve çıkıklarda ilkel olsada o zamanın şartları imkanları doğrultusunda yaşam devam etmekteydi.

Bugünün yaşlıları Mehmet AYDIN’dan bahsetmekteler.  Mehmet AYDIN’ın sağlıkçılığından bilgilerinden ve halkla olan bütünlüğünden halen konuşulmakta. Mesudiye ve Yeşilce’de bir dönem damgasını vuran Mehmet AYDIN Yeşilce’ye 1965 te sağlık memuru olarak gelmekte. Yeşilce ve çevre köyleri insanlarının o dönemlerde almış olduğu sağlık hizmetini halen bugün anlatmaktalar.

Ahhhh nerde o Başağrı (Konacık) lı sağlık memuru nerde deyip o günleri anlatırken arada birde bastonu yere vurarak geçmişi tekrar yaşarcasına ve o günleri anlatırkende Mehmet AYDIN’ı merak eder olduk.
Bizlerde araştırıp neden Mehmet AYDIN’ı hep konuştuklarını merak ederek araştırmamıza devam ettik.

Mehmet AYDIN Mesudiye Konacık mahallesinden ve 1965-1981 yıllarında Yeşilce sağlık ocağında sağlık memuru olarak çalışıp 16 yıl Yeşilce’de hizmet vermiş bir sağlık  memurudur...

Sağlık memurluğunun ötesinde pratisyen bir doktor gibi hizmet vermiş  bilinçli, deneyimli bir sağlık memurudur.  Bütün Yeşilce ve çevre köylerinin çok saygı duyduğu bir kişidir.

Facebook tan tanışıp Mehmet AYDIN beyle yaptığımız sohbette daha çok tanımış olduk. Yazdığı şiirleri okudukça ve çaldığı sazı dinledikçe inanın mest olduk.

Bizlerde Mehmet AYDIN beye yaşam boyu sağlıklı mutlu huzurlu bir yaşam diliyoruz.

Bu haber 563 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum