Reklam

BİR KADIN GİRİŞİMCİNİN YARATTIĞI MARKA "FINDIK HARMANI"

Bazen Anadoluda kıyıda köşede girişimci insanların hayat hikayeleri vardır.Çoğu zaman en yakınımızda olduğu halde onları farkedemeyiz.

BİR KADIN GİRİŞİMCİNİN YARATTIĞI MARKA "FINDIK HARMANI"

Bazen Anadoluda kıyıda köşede girişimci insanların hayat hikayeleri vardır.Çoğu zaman en yakınımızda olduğu halde onları farkedemeyiz.

BİR KADIN GİRİŞİMCİNİN YARATTIĞI MARKA
05 Aralık 2021 - 01:36

Bazen sosyal medyanın gücü demek lazım birileri küçük bir resim veya yazı paylaşır ancak bu girişimci ve çalışmadan haberimiz olur.
Giresun ilimiz Piraziz ilçesine bağlı Aydere Mahallesinde bir girişimcilik örneği vermiş Demet Öztürk'ün çalışmasını Ordu Valiliği Basın Müdürü Vedat Öz Müdürümüzün sosyal medya paylaşımında görünce, bir Gazeteci olarak-Giresunda'da olsa- dikkatimizden kaçtığı için kendimi sorumlu hissettim.
Vedat Öz Müdürümüz nihayetinde bir gazeteci ve dikkatiyle bu çalışmayı bizlere duyurdu. Kendisine teşekkür ediyorum.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün, cenaze vesilesiyle gittiğim rahmetli annemin memleketi olan Giresun’un Piraziz ilçesine bağlı Aydere Mahallesinde genç bir kadın girişimcinin başarısına tanık oldum. 

Genç girişimci kardeşimizin ismi Demet Öztürk. Kırsal mahalle sayılabilecek Aydere Mahallesindeki baba evinin çatı katında, DOKAP’ın da desteği ile küçük çaplı bir imalathane oluşturmuş. “Fındık Harmanı” adını verdiği işletmesinde, müşterilerinin getirdiği kabuklu fındığı kırıp, ev kıvamında kavuruyor. Kavrulan fındığı isteğe göre vakumlu veya vakumsuz paketlerde teslim ediyor. Bunun yanında katkısız fındık kreması yapıyor.

Mahallesindeki birçok kadına işletmesinde iş imkanı da sağlayan genç girişimci Demet Öztürk, yufka ve fındık kremasından oluşan tatlı, çeşitli türlerde erişte, tamamen ev yapımı reçel üretimi de yapıyor. İmalathanede, hijyen kuralları da titizlikle uygulanıyor.

Evin çatı katındaki imalathaneye çıkan merdivenin duvarlarında ise, fındığın 4 mevsim boyunca geçirdiği serüveni resmedilmiş. 

Annelerimizin en kıymetli çeyizlerini sakladığı ‘Çeyiz Sandığı’nda, geçmişten günümüze kadar gelen ata tohumlarını muhafaza ediyor. 

Annemin köylüsü, hatta akrabası olan genç girişimci kardeşimizle gurur duydum. 

Genç girişimci Demet kardeşim, işletmesinin duvarına astığı yazısında şöyle diyor: “Öyle bir yetiştir ki kendini, sen işsiz kalmaktan değil, iş sensiz kalmaktan korksun”

Ülke olarak bizim de ihtiyacımız olan şey; üretmek, üretmek, üretmektir…

Tebrikler Demet Öztürk… Başarıların daim olsun. Rabbim, bol ve bereketli kazançlar nasip etsin,"diyerek bu girişimciliği paylaşmış oldu.

Buradan hem girişimci Demet Öztürk ve bu çalışmayı paylaşan Vedat Öz Müdürümüze teşekkür ediyoruz.

Haber 
Raif çevirme 

Bu haber 1241 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum