Reklam

Bozuk yolları bir köyün mahallesini isyan ettirdi

Niksar paylaşım/ Tokat'ın Niksar ilçesi Oluklu (Pörekli) köyüne bağlı 5 km uzaklıktaki Kavaklı mahallesinin yollarının bozuk olması nedeniyle araçları zarar gören vatandaşlar, isyan ettiler.

Bozuk yolları bir köyün mahallesini isyan ettirdi

Niksar paylaşım/ Tokat'ın Niksar ilçesi Oluklu (Pörekli) köyüne bağlı 5 km uzaklıktaki Kavaklı mahallesinin yollarının bozuk olması nedeniyle araçları zarar gören vatandaşlar, isyan ettiler.

Bozuk yolları bir köyün mahallesini isyan ettirdi
07 Eylül 2020 - 13:38


Niksar'a bağlı Oluklu köyünün Kavaklı mahallesinin Niksar'a ve diğer köylere ve D100 karayoluna bağlantıyı sağlayan ana yolunun bozuk olması vatandaşları çileden çıkardı. Bozuk yollar nedeniyle araçları sık sık arıza yapan vatandaşlar, diğer köylere ulaşmak, meralarda otlayan hayvanlarını almak için bu yolu kullanmak zorundalar. Köy sakinlerinin iddialarına göre Niksar Köylere Hizmet Götürme Birliği, daha önce bağlı bulundukları Oluklu köyünün yollarını asfaltladığını, Oluklu köyüne bağlı ama ulaşımı ayrı bir mevkiden sağlanan Kavaklı mahallesininde içinin bir kısmının kaldırım taşı ile kullanılır hale getirildiğini, ancak yapılan çalışmalar Kavaklı Mahallesinin ulaşımını sağlayan ana yola yapılmadığını, her yıl yağan yağmurlarla gelen selin , mahallenin D100 karayoluna bağlayan anayolunu asfalt olmadığı için bozduğunu iddia ettiler.
AT EŞEK KULLANMAYA MECBUR KALDIK.
Kışın D 100 karayolundan ayrıldıktan sonra çamurdan çıkamayan araçlarını Günlüce köyüne bırakıp At Eşek ile köye çıktıklarını belirten Köy sakinlerinden Necati Güngör, "Uzun süredir verilen sözler yerine getirilmediği için Oluklu köyü büyüklüğünde olan Kavaklı Mahallesi terk edilmiş gibi. Yolların durumu ortada toz, toprak içinde. Arabalarımıza rot balans yaptırmaktan bıktık. Benim Niksar'da Sanayide kardeşimle işlettiğim mobilya atölyem var. Servis aracımız var. Servisle günde 200 kilometre yol yapıyorum. Tokat'ın hiçbir yerinde böyle bir yol yok. Yetkililer gelip söz veriyor. Kimsenin sözünü tuttuğu yok" dedi.
Yolların durumu nedeniyle at eşek kullandıklarını belirten
Necati Güngör, " Yollarımızın halini görüyorsunuz. Çözümü bu yolla bulduk. Sözler verildi, vaatler verildi ama hiçbiri tutulmadı. Yollar araçları bozuyor. Araçlara ön takım yaptırmaktan bıktık. Araçlarımıza binemez hale geldik" diye konuştu.
Mahalle sakini Necati Güngör, kardeşinin sıfır otomobilini sattığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Ben 42 yaşındayım. Kendimi bildim bileli bu yol böyle. Hiçbir yetkili bir çözüm bulmadı. Gelen söz verdi giti, yapmadı. Yapılan bir iş var mı ortada? Hiç yapmayacaklarsa söz vermeseler daha iyiydi" dedi.
Mahalle sakinlerinden Mustafa Güngör ise, "Köylülerimizden birisi bir yıll önce sıfır aldığı arabasınıı sattı. Çünkü araba artık sallanmaya başladı. Yazıktır, günahtır. Burası aslında ayrı bir köy gibidir. Ama başka bir köyün mahallesi görünmektedir. Bu köy daha önce örnek köy gösterilen bir köy, yerleşim olarak harika bir köy, maalesef hizmet olarak bitikleri oynuyoruz. Köy halkı olarak yol kesmişliğimiz yok, bu yollara başvurmadık. Bize yakışmayan hallere girmedik. Buyurun halimiz ortada, bu millete yazık" dedi.
#Niksarpaylaşım




 

Bu haber 1574 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum