Reklam
Reklam

BUZDOLABI KOKUSUNU GİDERMEK

BUZDOLABI KOKUSUNU GİDERMEK

BUZDOLABI KOKUSUNU GİDERMEK

BUZDOLABI KOKUSUNU GİDERMEK

BUZDOLABI KOKUSUNU GİDERMEK
14 Temmuz 2022 - 21:20

Necdet Topçuoğlu 

• Buzdolabın fişini çekin.
• Buzdolabını tamamen boşaltın.
• Bir kaba ılık su koyun ve içine yarım fincan karbonat koyup karıştırın.
• Tüm çıkarılabilir parçaları çıkararak hazırladığınız ılık su karbonat karışımı ile parçaları silin.
• Buzdolabının içini de karbonat ve su karışımı ile yumuşak bir bez kullanarak silin.
-Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra buzdolabınızı yerleştirebilirsiniz. Gün içerisinde oluşacak kötü kokuları engellemek için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz

1-Elma sirkesi ve su
Bir kaseye az miktarda elma sirkesi ve su koyun. Elma sirkesinin antiseptik özelliği vardır. Bu özelliği ile hem bakterileri temizler hem de kokunun giderilmesini sağlar. Sirke kokusundan rahatsız oluyorsanız endişelenmenize gerek yok. Çünkü sirkenin kendi kokusu çok kısa sürede kaybolur.

2-Karbonat
Küçük bir kaba bir miktar karbonatı koyarak buzdolabınızın bir rafında bulundurursanız, oluşan kötü kokuları yok etmeye yardımcı olur.

3-Vanilya
Küçük bir pamuk parçasına az miktar vanilya damlatın. Vanilya damlattığınız bu pamuğu su dolu bir bardağın içine koyarak buzdolabına yerleştirin. Böylece kötü kokular kaybolur ve buzdolabınızı her açtığınızda vanilya kokusunu hissedersiniz.

4-Yulaf ezmesi
Gün boyunca buzdolabınızda beklettiğiniz bir kase yulaf ezmesi tüm kokuları emer

5-Limon dilimleri
Bir bütün limonu dilimleyerek bir tabağın içine koyun. Buzdolabınızda bir rafa yerleştirin. Limon dilimlerinin etkisini daha çabuk görmek istiyorsanız, dilimleri sık sık yenilemeniz gerekiyor.

6-Kahve ve pirinç
Küçük bir kasenin içine toz Türk kahvesi koyun ve bir kaşık pirinci ekleyin. Bu karışımı bir gece dolabınızda bekletin. Sabaha kadar kokulardan kurtulmuş olacaksınız.

7-Kahve çekirdekleri
Toz Türk kahvesi yerine kahve çekirdeklerini de küçük bir kaseye koyarak buzdolabınıza yerleştirebilirsiniz. Böylelikle kahve çekirdekleri tüm kokuyu hapseder.

8-Demlenmiş çay posası
Keyifle içtiğiniz çayın posasını sakın atmayın! Demlenmiş çay posasını bir kaba koyarak buzdolabına yerleştirin. Çay posasının üzerine limon dilimleri koyarsanız etkisi daha çabuk artacaktır.

9-Süt
Bir çay bardağına az miktar süt koyarak ağzı açık bir şekilde dolabınıza yerleştirin. Süt kokuları kendine çekerek hapseder.

10-Gazete kağıdı
Bir parça gazete kağıdını buruşturarak top şekline getirin ve buzdolabınızın bir köşesine koyun. Gazete kağıdı, kötü kokuları emme özelliğine sahiptir.

Bu haber 571 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum