Reklam

CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı'dan sert çıkış

''Fatsa Altın Madeni istemiyor yeter artık''

CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı'dan sert çıkış

''Fatsa Altın Madeni istemiyor yeter artık''

CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı'dan sert çıkış
14 Şubat 2021 - 01:32

 
İktidar ve şirketler boş durmuyor diyen CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı, yaptığı yazılı açıklamayla ülkede yaşanan ekonomik durumla ve Fatsa'da Siyanürle Altın Ayrıştırılan Maden sahasının bütün çalışma haklarının bittiği halde kanunsuz çalıştığına dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı.
 
Başkan İnanlı, ''Vatandaşa evde kalın diyorlar. Esnafa dükkanlarınızı kapatın diyorlar. Ülke de her şey %70 oranında durmuş, kısıtlanmış. Vatandaşın cebindeki para pul olmuş. Ama iktidar ve şirketler boş durmuyorlar. Fırsat bu fırsat diyerek yaşam alanlarımızı, havamızı, suyumuzu, toprağımızı talan etmeye devam ediyorlar. 
 
      Dünya’yı ibretle izliyoruz. 
 
Tüm dünya salgın hastalıkla mücadeleyi halkıyla veriyor. Neymiş efendim Japonya ‘da esnaf perişanmış. Hadi oradan. Siz bu milletle dalga geçiyorsunuz göz göre. Alenen. Avrupa ve ABD iş ve nakdi yardım güvencesi verip ekonomik yardım yapıyor. Bizim hükümetimiz bizden maddi yardım istiyor ya da faizli kredi veriyor. İktidar bizlere evde kal çağrısı yaparken doğayı ve yaşam alanlarımızı talan eden uygulamalara evde kal demiyor. Sen bir dur bakalım demiyor. Fatsa maden sahası, bizler vatandaş olarak virüsten kurtulmaya çalışırken, hayatta kalmaya çalışırken, siyanürle zehirleme alanlarını daha da genişleterek bizi zehirlemeye devam etmeye çalışıyor.
 
      Fatsa ve Ünye sınırımızda Yukarıbahçeler Mahallemizde siyanürle altın ayrıştırma çalışması devam ediyor. Hem de şu an tamamen yetkisiz, izinsiz bir şekilde. İşletme sürelerinin bittiği biliniyor. Uzatma istedikleri biliniyor. Henüz uzatma için onay verilmediği biliniyor. Çünkü Çevre Değerlendirme onay süreci tamamlanmış değil. Buna rağmen işletme, faaliyetine izinsiz, yetkisiz ve hukuksuz bir şekilde devam ediyor. Yeter artık. Bırakın bu millletin yakasını. Bırakın zulmetmeyi. Duyun vatandaşın çığlığını. Fatsa “Altın Madeni” istemiyor. Yeter. 
 
        Yaklaşık sekiz yıl önce başlayan çalışmalarda kullanılan siyanürün etkisiyle sularda ve toprakta ağır metal kirliliği raporlarla kanıtlanmış durumda. Maden işletmesinin verdiği zararlar ortada. 
 
         Yaklaşık sekiz yıl önce Altın madenciliğinin Fatsa’ya ilk girdiği günden bu yana bölgenin “maden sahası” olarak ilan edileceğini söyledik. Her konuda olduğu gibi söylediklerimiz bir bir çıkıyor. Keşke haksız çıksaydık. Yukarıbahçeler Mahallesi’ndeki işletme çalışmasını sürdürürken çevre ilçe ve mahallelerde yeni sondajlar yapıldı. Şimdi de Ordu’da yeni maden sahaları ilan edilip, ihaleye çıkarılıyor. Perşembe ve Fatsa ilçelerinde Kurşunçalı Ormanları’ndan Fatsa Ilıcayı da kapsayan 1.967.61 hektar alan için arama ruhsatı 17.03.2020 tarihinde Ege Beyaz Mermer Maden İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.’ye ihale edildi. Gizli gizli ağaç kesimleri başladı. Ve yine birileri bu işi gizlemeye, sessiz kalmaya, yokmuş gibi davranmaya devam ediyor. Kurşunçalı Ormanları’ndan bahsediyoruz. Dikkat edin. Tüm bölgenin su kaynağı. Yazıktır. Günahtır. Vaz geçin bu millete zulmetmekten. Siyanürden bahsediyoruz. Şaka değil. Sağlığımız yanında tarımı da, suyumuzu da tehdit eden maden sahalarının artırılması, yeni ruhsatların verilmesi, izinsiz, yetkisiz, hukuksuz bir şekilde mevcutların devam etmesini kabul etmiyoruz. Suyumuzun, toprağımızın zehirlenmesine, geleceğimizin yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda bu millet mücadele etmekten asla vaz geçmeyecek. Bu millet bu zulme izin verenlere de vakti geldiğinde gereken cevabı verecektir.'' açıklamasında bulundu.

Bu haber 2038 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum