Reklam

CİVİL KÖPRÜSÜ

Sayın Naim Güney Bey'in Civil Köprüsü başlıklı yazısını siz değerli okullarımızın ilgisine sunuyoruz

CİVİL KÖPRÜSÜ

Sayın Naim Güney Bey'in Civil Köprüsü başlıklı yazısını siz değerli okullarımızın ilgisine sunuyoruz

CİVİL KÖPRÜSÜ
19 Kasım 2022 - 08:37


Civil deresi üzerinde TESK Otelin yanında bulunan karayolu köprüsünün denize bakan  tarafındaki yaya geçidinden hiç geçtiniz mi? Bu yaya geçidi günümüz şartlarında artık yeterli gelmiyor. Valiliğin bu mevkiye taşınması sonucu çevredeki yeni kamu binalarının sayısı çoğaldı. 
O yüzden Civil köprüsü yoğunlaşan insan trafiği dolayısıyla çok dar ve iptidai kalıyor. Eskilerden kalma bu yaya geçidi metal sac zemin ve Demir profilleri üzerine portatif şekilde yapılmış. Ve bu yaya geçidi üzerinde insanlar yürüyüş yaparken  zemin oynuyor kopan ek yerleri ise tehlikeli biçimde ses çıkartıyor ve sallanıyor. 
Bu çirkin ve tehlikeli durum yetkili resmî kurumlara daha önce söylenmişti. Ama buna rağmen yaya geçidinde bir iyileştirme çalışması yapılmadı. 
Ordu’dan gelen veya Ordu’ya giden yayalar bu dar yaya geçidinde elinde yükü veya çocuk arabası filan varsa birbirine çarpışmadan yoluna devam edemiyor… Bu ucûbe yaya geçidi kaldırılıp yerine acilen en az 3-4 metre genişliğinde ve betondan yeni bir köprü yapılması gerekiyor…

Bu haber 857 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum