Reklam

ÇOCUKLUĞUMUZUN YILDIZI ”FEYHA YENER”

Ordu'muzun , çocukluğumuzun güzeller güzeli Feyha Yener Ordu’nun geçmişinde iz bırakan, çevresine ışık saçan samimi tatlı bir kişilikti.

ÇOCUKLUĞUMUZUN YILDIZI ”FEYHA YENER”

Ordu'muzun , çocukluğumuzun güzeller güzeli Feyha Yener Ordu’nun geçmişinde iz bırakan, çevresine ışık saçan samimi tatlı bir kişilikti.

ÇOCUKLUĞUMUZUN YILDIZI ”FEYHA YENER”
08 Mart 2021 - 19:57

Ordu'muzun , çocukluğumuzun güzeller güzeli Feyha Yener Ordu’nun geçmişinde iz bırakan, çevresine ışık saçan samimi tatlı bir kişilikti. Oldukça güzel ve modern bir kadın olarak Ordu'nun ilk 70 li yıllarına farklı bir hava vermişti. 70 li yıllarda Ordu Sinemasının akşamları ecnebi filmlerin oynatıldığı o meşhur altı matinesinde şapka giyerek çok şık nasıl olunur, herkese gösterirdi. Feyha Abla karizmasıyla Ordu’da gençliğin bir dönemin idolüydü. Şık giyinen, giyindiğini kendisine yakıştıran, hoş bir kadındı, Ordu’ya bir daha Feyha Yener gelmez. O zamanlara damga vuran, tam bir hanımefendi, iyilik timsali idi. 
70’li yıllarda Ordu’da her türlü sosyal faaliyet, tanıtım ve yardımlaşmalar yapan Sivil Toplum örgütlerinde faal olarak daima yerini alıyordu. Bunların başında Ordu sevdalılarınca kurulan “Ordu Turizm Derneği” geliyordu. O yılların en nezih ve modern sosyal tesisleri, Ordu Sineması ve Buket Pastanesi idi. “Ordu Turizm Derneği ”de Buket Pastanesinin asma katındaki müdüriyet odasında 1970’lerde Başkan Feyha Yener, Fahri Çelebi, Turgut Uzman, Baki Kamber, Pervin Aktürk, Şefik Yılmaz ve Ali Ataoğlu’ndan oluşan, Ordu Turizm Derneği, Ordu’ya katkıda bulunabilmek için etkinlikler ve çalışmalar yapıyorlardı.
Ordu Turizm Derneği Başkanı Feyha Yener ve arkadaşları Ordu’nun tanıtımı amacıyla Fındık fabrikalarından kaliteli iç fındıklar temin edip, ufak hediye paketleri yaparlardı. Ordu broşürleri ile birlikte fındıkları, Giresun limanındaki yolcu gemilerinin salonlarında Başkan Feyha Yener’in tanıtım konuşmasıyla salondaki yolculara dağıtırlardı. Ordu hakkında yolculara tanıtıcı bilgi verirler “sizleri Ordu’da ağırlamaktan mutluluk duyarız” çağrısı yaparlardı. Ordu Turizm Derneğinde Ordu’yu tanıtmak için canla başla böyle çok yararlı faaliyetler yapmışlardı. İşte böyle güzel işler yapan, güzel bir ablamızdı. Feyha Yener ‘i geçtiğimiz yıllarda maalesef kaybettik. Çok üzgünüz, Allahtan rahmet diliyoruz, toprağı bol, mekanı cennet olsun. 

Naim Güney

GÜZELORDU YEREL TARİH ARAŞTIRMALARI

Bu haber 9041 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum