Reklam
Reklam

Çöp nöbetinde ilk tutuklama!

Çöp nöbetinde ilk tutuklama!

Çöp nöbetinde ilk tutuklama!
25 Mart 2020 - 21:02



İlküvez Kepçeli yaylasındaki düzenli depolama sahasına düzensiz çöp döken Büyükşehir Belediyesi çöp araçlarını engellemek üzere nöbet tutan bölge sakinlerinden olan Emine İlik tutuklandı.

İlküvez’de yaşanan çöp sorununa karşı bölge sakinleri tarafından yaklaşık beş aydan bu yana devam eden çöp nöbetinde yer alan bölge sakinlerinden Emine İlik tutuklandı.

Sabah saatlerinde İlküvez’deki evinden Jandarma tarafından gözaltına alınan Emine İlik, daha sonra Ünye Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Devlet Hastanesi’ndeki kontrol sonrası Ünye Cezaevi’ne gönderildi.

Adli kontrol şartına uymadı iddiası

Emine İlik’in tutuklanma gerekçesinin adli kontrol şartına uymamak olduğu öğrenildi. Daha önce çöp bölgesinden iki kez gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede çöp nöbet bölgesine yaklaşmamak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakılan İlik’in, bu şartlara uymadığı iddiasıyla tutuklandığı belirtildi.

Diğer taraftan, İlküvez Kepçeli yaylasındaki çöp nöbet yerinin İlik ailesinin kendi mülkleri olduğu, Emine İlik’inise çalışmak üzere araziye gittiği, tutuklama kararına bu gerekçeden hareketle itiraz edileceği öğrenildi.

Ünye Kent Gazetesi

Bu haber 680 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum