Reklam
Reklam

Dünyanın “elit organiği” Türkiye’de de büyüyecek!

Ürettiği organik ürünleri 0 meyve suyu olarak 30 ülkeye ihraç eden marka, iç pazarda da büyüme kararı aldı.

Dünyanın “elit organiği” Türkiye’de de büyüyecek!

Ürettiği organik ürünleri 0 meyve suyu olarak 30 ülkeye ihraç eden marka, iç pazarda da büyüme kararı aldı.

Dünyanın “elit organiği” Türkiye’de de büyüyecek!
12 Mayıs 2021 - 02:21

Pandemi sürecinde bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemi ön plana çıktı. Bunun da yolu katkısız, organik ürün, sağlıklı gıdalar tüketmekten geçiyor. Sektörde 46 yıllık köklü geçmişi olan Elite Naturel, birçok ülke yüz ölçümünden daha büyük tarım alanlarında ürettiği organik ürünleri, konsantre ve katkı maddesi olmaksızın %100 meyve suyu olarak 4 kıtada 30 ülkeye ihraç ediyor. Marka, şimdi iç pazarda da büyüme kararı aldı.

Koronavirüs salgını, organik ve fonksiyonel gıdalara olan talepte artışa sebep oldu.

Meyvelere soğuk sıkım uygulanıyor

Pandemi sürecinde sağlıklı, doğal ürünlerin öneminin daha iyi anlaşıldığına dikkat çeken Elite Naturel Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çağrı Eşmekaya, organik beslenmenin sağlığın vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi. Eşmekaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sektörde 46 yıllık bir geçmişimiz var. %100 yerli sermayeli bir firmayız. Mevsiminde yetişen meyve ve sebzeleri, dalından kopartılmış ilk hali gibi tüketicimize sunabilmek için “soğuk sıkım” yöntemi ile sıkıyoruz.  ABD, Avrupa Birliği,  Kanada, Japonya, Çin, Brezilya ve Kore organik sertfikalarına sahip Türkiye’nin ilk ve tek firmasıyız. Ürünlerimizin %92’sini ihraç ediyoruz. Ülkemizin verimli topraklarında organik olarak yetiştirilip katkısız meyve suyu yapılan bu elit ürünleri halkımızın da tüketmesini ve bu eşsiz lezzetleri tatmasını istiyoruz. Dünyanın tercih ettiği ürünlerimiz, artık ülkemizin seçkin marketlerinde de yerini almaya başladı. Ürünlerimizin diğerlerinden en büyük farkı “organik meyveden direkt sıkılmış” olması. Konsantreden sulandırılarak elde edilmiyor. Hiçbir katkı maddesi olmadan meyvenin %100 öz suyundan oluşuyor. Tüketicilerimiz ürünlerimizi tattıkça, gerçekten meyvenin suyunu içtiklerini fark ediyorlar. Taleplerin artması üzerine iç pazarda da büyümeye karar verdik.

Koruyucu, kimyasal, aroma, ilave şeker yok!

Anadolu’da sözleşmeli ve eğitimden geçirdiğimiz, bizim için yetiştiricilik yapan ve ürün toplayan 8200 çiftçimiz var. Çiftçilerimizin organik ve sertifikalı olarak yetiştirdikleri ürünlerini alıyoruz ve Ankara Sincan Başkent OSB’de bulunan teknoloji üssü fabrikamızda soğuk sıkım yöntemi ile suyunu çıkartıyoruz. Flaş pastörizasyon yöntemine tabi tutarak şişeliyoruz. Bu sayede ürünlerimiz 18 ay bozulmadan ilk günkü gibi kalabiliyor. Yani doğallıkla teknoloji birleştirdik; Elite Naturel ürünlerini ortaya çıkardık. Tohumdan sofraya kadar her aşaması sertifikalı olan ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi kullanılmaz. Koruyucu, şeker, tatlandırıcı, aroma, renklendirici veya her hangi bir kimyasal yoktur. Sıkım ve pastörizasyon yöntemimiz sayesinde meyve tatlarında her hangi bir değişim olmuyor. 565 barkotlu ürünümüz var. Farklı meyve karışımları ile yeni yeni lezzetler ortaya çıkarıyoruz.”

Dünyanın organik pazarı Türkiye oluyor

Organik gıda üretiminde Türkiye için büyük fırsatlar olduğunu belirten Eşmekaya, Türkiye’de bulunan organik tarım arazilerinin değerlendirilmesiyle ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacağını söyledi. ABD’deki sertifikalandırılmış organik tarım alanlarının, toplam yüzölçümün  % 5’inden daha küçük ve ürün çeşidinin de çok az olduğunu belirten Eşmekaya, “Türkiye’de 7 coğrafi bölgedeki organik tarım alanlarında 60 farklı sebze ve meyveyi organik olarak yetiştirebiliriz.” dedi.

Elite Naturel organik tarım alanlarının birçok ülke yüz ölçümünden daha büyük olduğunu sözlerine ekleyen Eşmekaya, Türkiye genelinde toplam 18 ilde, 1,7 milyon hektardan fazla alanda organik tarım üretimi yaptırdıklarını belirtti.

Evde sıktığınız meyve suyu ne kadar sağlıklı?

Evde sıktığınız meyve suyu mu yoksa organik meyve suyu mu daha sağlıklı? Belki evde kendi sıktığınız meyve suyunun daha sağlıklı olacağını düşünebilirsiniz. Aldığınız meyveler şayet organik değilse; kimyasal ilaçlar kullanıldıysa veya kimyevi gübre, hormon, GDO varsa sıktığınız meyve sununun çok da sağlıklı olduğunu söylemek zor. Elite Naturel Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çağrı Eşmekaya, “Üretimde kimyasal maddeler kullandırmıyoruz. Organik tarım şartlarında birçok uluslararası sertifikasyona uygun olarak üretim yaptırıyoruz. Kontrollü tarım yöntemiyle meyve ve sebzeleri hasat zamanında topluyor, tohumdan, fideden ve tarladan sofraya kadar her aşamasını izleyebiliyor ve bunu belgeleyerek tüketicilerimizle paylaşıyoruz. Haliyle bizim ürünlerimiz evde kendi sıktığınız meyve ve sebze suyundan daha güvenilir ve daha sağlıklı.” iddiasında bulundu.

Ürünlerin her aşaması sertifikalı

Bir ürünün organik olabilmesi için üretim aşamalarında kimyasal kullanılmaması ve tohumdan sofraya gelene kadar her aşamasının sertifikalanması gerekiyor. Amerika ve Avrupa Birliği başta olmak üzere Kanada, Japonya, Çin, Brezilya gibi 30’dan fazla ülkeye ihracat yapan Elite Naturel ürünlerinin her aşaması, organik sertifikalarla belgeleniyor. Ayrıca her parti ürün laboratuvarda teste tabi tutulduktan sonra şişeleniyor. Her şişenin üzerinde bulunan barkot sayesinde ürünün hangi tarlada yetiştiğini takip etmek de mümkün.  Elite Naturel, ABD, Avrupa Birliği, Kanada, Japonya, Çin, Brezilya ve Kore organik sertifikalarına sahip Türkiye’nin ilk ve tek firması.

Elite Naturel yeni yatırımlar ve endüstri 4.0 teknolojisi ile meyve işleme hattı kapasitelerini günlük 240 tona, şişe dolum kapasitelerini ise günlük 480 bin adete çıkarmış durumda. Raflarda, 565 adet barkotlu ürünü bulunuyor.

Gidahatti.com

Bu haber 493 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum