Reklam

Eğitimci-Yazar Kenan GÜZEL'in : Sadıkların Yol Güzergahı, Çile ve IZDIRAP'' adlı kitabı yayınlandı...

Sitemizin yazarlarından Eğitimci-Yazar Kenan GÜZEL’in ‘’ Sadıkların Yol Güzergahı, Çile ve IZDIRAP’’ adlı kitabı yayınladı.

Eğitimci-Yazar Kenan GÜZEL'in : Sadıkların Yol Güzergahı, Çile ve IZDIRAP'' adlı kitabı yayınlandı...

Sitemizin yazarlarından Eğitimci-Yazar Kenan GÜZEL’in ‘’ Sadıkların Yol Güzergahı, Çile ve IZDIRAP’’ adlı kitabı yayınladı.

Eğitimci-Yazar Kenan GÜZEL'in : Sadıkların Yol Güzergahı, Çile ve IZDIRAP'' adlı kitabı yayınlandı...
06 Aralık 2021 - 12:30

.Zinde Yayıncılık tarafından yayınlanan kitap, özellikle İslam tarihinde yaşanan çile ve ızdırapları konu alıyor. Bununla beraber, çile ve ızdıraba farklı bir bakış açısı getirerek onu elem verici bir şikayet aracı olmaktan çıkararak, Rabb’e kullukta cennetlere ulaşan ve  asfaltları ağlatan bir hız denemesi olduğunu gözler önüne seriyor. 
Kitabın ilk bölümü İnsanlığın ihyası adına Hz. İbrahim (as)’in Hicret yolculuğu ile başlayarak, masum  ve mazlum insanlara tarihte eşi ve benzeri görülmeyen iftira, zulüm ve işkencelerin anlatıldığı bölümle devam ediyor. 
Mekke müşrikleri tarafından Müslümanlara  uygulanan ve onlarca çocuk, genç ve yaşlının açlığa terkedilerek ölüme gönderildikleri o kan dondurucu ‘’BOYKOT’’ olayını farklı bir açıdan ele alıyor. 
Ayrıca, kardeşin kardeşle imtahı olarak ta bilinen ve Küfe karakterli döneklerin alkış tuttuğu Zalim Yezit’in Ehle Beyt’e reva gördüğü akıl almaz KERBELA zulmünü gözyaşlarıyla okuyacaksınız. 
İFK hadisesinde münafıklar tarafından  Mü’minlerin annesi, iffet abidesi Hz. Aişe (ra)’ye atılan  iftira ve bu iftiraya aldanan bazı meşhur sahabelerin ibretlik hikayelerine şahit olacaksınız. Fitnenin düştüğü yeri değil de, nasıl bütün yürekleri dağladına, mü’min, münafık demeden nasıl akılları başlardan alarak bu iftiraya alet olduklarını ibretle okuyacaksınız. 
Sadece bir misal olması bakımından, namaz kılan, Kur’an’ı Kerim’e büyük hizmetleri olan, hafız,  kulluğuyla ‘’ Mescidin Güvercini’’ diye anılan  Haccâc bin Yûsuf es-Sekafî’nin nasıl  akıl almaz bir zalime ve zulüm makinesi haline geldiğini ‘Bir Zalimin Portresi’ başlığı altında okuyacak ve hayretler içinde kalacaksınız. Ayrıca, bu zalimin öldürdüğü yüzlerce masum arasından sadece birisi olan Said Bin Cübeyir (ra)’e yaptığı zulme şahit olacaksınız.  
 ‘’EnelHakk’’ dediği için Abbasiler sarayı tarafından ölüm fermanı imzalanan ve ölümünü miraca çeviren Hallac’ı Mansur’un bu dönemde yaşadığı  çile ve ızdıraplarla dolu hayat hikayesine bugüne kadar hiç bakmadığınız ayrı bir perspektivden bakacak ve  hayretler içinde kalacaksınız. 
Emeviler devrinde Hz. Ali (ra)’ye hutbelerde lanet okuyanlara karşı verdiği mücadelede şehit edilen Hucr Bin Adi’ye, Emevi sarayı tarafından yapılan akıl almaz baskı, iftira, tehdit ve ötekileştirme planlarına şahit olacak,  bir elif misali dik duruşuyla idama götürülen bu kahramanın hayatı size başka atmosferlere daşıyacak.
Kısacası bu kitap size, çile ve ızıdraba bugüne kadar bakmadığınız bir perspektivden baktıracak ve; ‘’ Çile ve Izdırabı tattıkça onu seveceksiniz. Halbu ki siz ruhun düşmanı olan saadet ve rehavete hemen teslim oluyorsunuz’’ gerçeğini daha net bir şekilde  gösterecek.

Bu kitaba, Türkiye’de 30’u aşkın büyük kitap sitesi ve satış noktalarından ulaşabilir ve ya  Zinde yayıncılığın  0530 132 01 34 numaralı telefonundan da sipariş verebilirler.

Bu haber 849 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum