Reklam

FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLACAKMIŞ !

Her sezon açılışında Fenerbahçe şampiyon olacağım hayaliyle başlar. Osmanlı ordusu hangi ülkeyi fethederse oradaki gürbüz çocukları alır payitahta getirir yetiştirir ve genellikle Yeniçeri askeri olarak savaştırır. Eğer sağ kalırlarsa 35 yaşında’da emekli ederdi. Yalnız bu yeniçeriler  zaman zaman kazan kaldırıp padişahları da tahtından indirirlerdi. 

FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLACAKMIŞ !

Her sezon açılışında Fenerbahçe şampiyon olacağım hayaliyle başlar. Osmanlı ordusu hangi ülkeyi fethederse oradaki gürbüz çocukları alır payitahta getirir yetiştirir ve genellikle Yeniçeri askeri olarak savaştırır. Eğer sağ kalırlarsa 35 yaşında’da emekli ederdi. Yalnız bu yeniçeriler  zaman zaman kazan kaldırıp padişahları da tahtından indirirlerdi. 

FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLACAKMIŞ !
26 Şubat 2021 - 12:33

AHMET BECİOĞLU

Fenerbahçe’de Avrupanın neresinde populer topçu varsa alıp getiriyor ama şunu unutuyor:
GÜL DALINDA GÜZELDİR.
O topçu nerede iyi oynuyorsa orada güzeldir. Getirdikleri topçulara bakalım.
Cisse,Gökhan,Sosa, Gustavo, Perotti, Mesut, Caner, Serdar, Novak.Yeni transfer dediklerinin yaşı 36 dan başlıyor bu transferlerin en genci 30 yaşından gün almış.
Arkadaş Osmanlı ordusu 35 yaşındaki yeniçerileri emekli ediyordu. Fenerbahçe 36 yaşına gelenleri yeni transfer ediyor. Osmanlı ordusunda 35 yaşına gelmiş yeniçeri ağaları isyan çıkarıp padişahı tahttan indiriyordu .
Fenerbahçe’de 35 yaşındaki futbolcular papazlık yapıp teknik direktörü yerinden ediyorlar.Yalan mı?
Onlar gençliklerinde yani iyi zamanlarında, Mesut Alman Milli Takımında,Sosa,Perotti Arjantin milli Takımında Gustavo Brezilya milli takımında oynamış. Oynadıkları liglerde takımlarını dünyanın en ünlü teknik Direktörleri çalıştırmış. Bunlar paraya şöhrete doymuş sporcular. Artık vucutlarıda yavaş yavaş yıpranmış en ufak darbede sarsılıyorlar (Gustavoya bakın ufak bir sarsıntı geçirdi kaç haftadır yok)
Peki bu kendi milli takımlarında ve lig takımlarında üst düzey Teknik Direktörlerle çalışan bu ünlü topçuların başına teknik direktör olarak kimi getiriyorsun ?Peki .
EROL BULUT hocalığını yaptığı bu topçuların futbol oynadıkları takımda oynayabilmişmi onların hocalarının seviyesinde’mi ? Hayır...
Sonuçta Türkiye liglerinde orta sıralarda oynayan Malatyaspor ve Alanyaspor gibi takımlarda başarı göstermiş bir teknik direktör.
O takımaki genç ve başarıya aç futbolcular üzrinde gayet sıkı disiplin kurabilir ama dünyanın en büyük milli takımlarında oynayan topçular üzerinde disiplin kurabilir mi ? Hayır
(Son maçta Caneri oyundan alırken Canerin tavrını hep beraber gördük. Galatasaraylı bir topçu Fatih Terime aynı tafrayı yapabilir mi)?   peki bu üst düzey oynculara ne taktik verip onların saygısını kazanacak.
Bu neye benzer Köyde Traktör kullanan adamın uluslar arası otoyollarda TIR kullanan şöförlere uzun yolda nasıl TIR kullanılır onun bilgisini vermeye benzer 

ESAS OLAN SİSTEMDİR ONUDA FENERBAHÇE HALA KURAMADI

Bir takımın başarılı olması için sistem kurması lazım yada bir futbolcu jeneresyonu yakalaması lazım. Mesela Bursaspar bir jenerasyon yakaladı şampiyon oldu. şimdi nerede Başakşehirde aynı şimdi nerede ?Şenol güneş milli takımda bir jenerasyon yakaladı Dünya üçüncisü oldu şimdi futbolcuları daha kaliteli olan milli takımı devraldı şu andaki Türk Milli takımını bir alt kümeye düşürdü.

Bugün benim söylemek istediğimi en iyi kim yapıyor Galatasaray. Galatasaray tam 16 yıl şampiyon olamadı ama bir sistem kurdu sistemin başına da Fatih Terimi getirdi.
Bugün en çok seyircisi olan takım Galatesaray %38 en çok kupa kazanan takım 8 defa Galatasaray en çok kupa kazana teknik direktör Fatih Terim Fatih Terim maçlarda saha kenarındayken futbolcuların onun dediğini yapamamaktan ödü kopar.
Fatih Terim 1996 yılından beri çeşitli aralıklarla 25 yıldır takımın başında  çalışarak bir sistem ve disiplin kurmuş.

Fenerbahçe lig başlamadan hemen başarılı topçuları kadroya alacak o yıl başarı göstermiş bir Teknik Direktörü takımın başına koyacak ve takım hemen Şampiyon olacak yok böyle bir börek. Şartlar ne olursa olsun Erol Hoca’nın hemen biletini kesmemek lazım. Onun uzun zaman takımın başında olması lazım Başarı anca öyle kazanılır.
Ünlü Topçuların başına Erol Bulut’u Değil Erol BULUT’un Teknik direktörlüğünü yaptığı takıma, üzerinde disiplin kurabileceği Genç ve başarıya aç Futbolcuları transfer etmek lazım. İşte o zaman başarı gelir.
Ahmet BECİOĞLU

AHMET BECİOĞLU


Bu haber 566 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum