Reklam

Ferrero Fındık ve TEGV’den Çocuklar için İş Birliği

Ferrero Fındık, fındık tarımında çocuk işçiliğin önlenmesi ve çocukların eğitim haklarının desteklenmesi amacıyla, sürdürülebilirlik programı Ferrero Değerli Tarım kapsamında, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile ortak proje gerçekleştireceklerini açıkladı.

Ferrero Fındık ve TEGV’den Çocuklar için İş Birliği

Ferrero Fındık, fındık tarımında çocuk işçiliğin önlenmesi ve çocukların eğitim haklarının desteklenmesi amacıyla, sürdürülebilirlik programı Ferrero Değerli Tarım kapsamında, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile ortak proje gerçekleştireceklerini açıkladı.

Ferrero Fındık ve TEGV’den Çocuklar için İş Birliği
29 Ağustos 2021 - 17:46

Ali Yazan 

 Sakarya Karasu Bölgesi’nde gerçekleştirilecek proje kapsamında 7-15 yaş grubundaki çocuklara yaşam becerilerini geliştirebilecekleri çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
 
Fındık tarımında çocuk işçiliğinin önlenmesi ve çocukların eğitim haklarının desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilecek proje ile mevsimlik tarım işçilerinin çocukları başta olmak üzere tarım işçilerinin çocuklarına ulaşılması amaçlanıyor. Sakarya Karasu Bölgesi’ndeki Karasu Ortaokulu’nda 9 Ağustos’ta başlayan proje kapsamında, TEGV’e ait Ateşböceği Mobil Öğrenim Birimi ile 7-15 yaş grubundaki çocuklara bilim, sanat ve temel yaşam becerileri eğitim programları uygulanacak.  Toplam 6 hafta sürecek program süresince çocuklara, bu kapsamda çeşitli eğitimler verilecek. 
 
Projeyi değerlendiren Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsi Akın, “Ferrero olarak ‘’herkes için değer yaratan bir fındık sektörü’’ yaklaşımımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda taahhütlerimizi geçtiğimiz aylarda yayınladığımız “Ferrero Fındık Bildirgesi” ile ortaya koymuştuk. Bu projeyi de Ferrero Fındık Bildirgesi’nde yer alan “insan hakları ve sosyal uygulamalar” başlığı dahilinde çocukların mutlu büyümesi ve korunması amacıyla gerçekleştiriyoruz. Bizim için çocukların korunması, her çocuğun eğitim hakkı olduğu, güvenli bir çevre ile mutlu büyümeleri gerektiği, anlamına gelmektedir. Ayrıca çok paydaşlı bir yaklaşımla çocuk işçiliğini önlemeye ve ortadan kaldırmaya kararlı olduğumuzun da bir göstergesidir.” dedi.  
 
TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı konu ile ilgili olarak şöyle konuştu: “26 yıldır sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı bölgelerde yaşayan ilköğretim çağındaki çocuklarımızın nitelikli eğitim desteği almaları için çalışıyoruz. Sakarya’da gerçekleştirdiğimiz “Dört Mevsim Eğitim” projemizde, eğitimde fırsat eşitliğine en çok ihtiyaç duyan, yılın önemli bir bölümünü evinden ve okulundan uzakta geçiren mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitimlerinin kesintiye uğramamasını hedefledik. Bir çocuğun eğitiminden uzakta kalmasının eğitim sisteminin dışına itilmesine neden olacağını; bu durumun çocuğun insana yaraşır bir iş ve hayat edinme umudunu tamamen yitirmesine neden olacağını biliyoruz. Bu projeye katılan çocukların hayatlarına eğitim sayesinde dokunma ve onların daha müreffeh bir geleceğe sahip olma umutlarını devam ettirmeleri amacındayız. Ferrero Fındık’a işbirlikleri için teşekkür ederiz.”
İtalya’nın Piyemonte bölgesinde 1940’lı yıllarda bir aile şirketi olarak kurulan Ferrero Grubu, Nutella, Kinder ve Ferrero Rocher markaları ile dünya şekerleme ve çikolata sektörünün önde gelen üreticileri arasında yer alıyor. Ferrero Grubu, 37 bine yakın çalışanı, 105 şirket ve 31 üretim tesisi ile 170’in üzerinde ülkede doğrudan ve distribütörleri aracılığıyla faaliyet gösteriyor.
 
Ferrero Türkiye, Ferrero Grubu’nun bir iştiraki olarak 1999 yılında, grubun önde gelen markaları NUTELLA®, Kinder Surprise ve Ferrero Rocher’i Türk tüketicisiyle buluşturmak amacıyla kuruldu. Ferrero Grubu 2013 yılında Manisa fabrikasını açarak, fabrikayı Grubun en önemli üretim tesislerinden biri haline getirdi. 
 
Ferrero Grubu 2014 yılında Ferrero Fındık’ı kurarak, Türk fındığının işlenmesi, mamül ve yarı mamül hale getirilmesinde de önemli bir rol üstlendi. Ferrero Fındık, 1.600’ün üzerinde çalışanı ve yüzlerce tedarikçisi ile Türk fındık sektörünün uzun dönemli stratejik bir ortağı ve önemli bir işvereni olarak sektörde değer yaratmaktadır. 
 
Ferrero Grubu’nun Türkiye’de 6’sı fındık fabrikası olmak üzere toplam 7 üretim tesisi bulunuyor.

Bu haber 403 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum