Reklam

FINDIK BAHÇELERİ BU SEZONDA DA BÜYÜKŞEHİRE EMANET

FINVER’DE YENİ HASAT SEZONU İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

FINDIK BAHÇELERİ BU SEZONDA DA BÜYÜKŞEHİRE EMANET

FINVER’DE YENİ HASAT SEZONU İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

FINDIK BAHÇELERİ BU SEZONDA DA BÜYÜKŞEHİRE EMANET
20 Ekim 2022 - 13:54

Orduda Haber

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yaklaşık 2 yıl önce başlattığı FINVER (Fındık Verimliliği) Projesi’nde yeni hasat sezonu için hazırlıklar başladı.
Uygulanmaya başladığı günden bu yana fındık üreticileri tarafından oldukça ilgi gören ve geçen yılda olduğu gibi bu sezonda da büyük başarı yakalanan FINVER Projesi’nde yeni hasat sezonu öncesi hazırlıklar yapılıyor.
2 YILDA BÜYÜK BAŞARI
Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTAR A.Ş tarafından yürütülen projede özellikle il dışında bulunan vatandaşlardan 5 yıllığına kiralanan bahçelerde ziraat mühendisleri tarafından A’dan Z’ye bakım yapılarak fındıkta verim artırılıyor.
2 yıl önce dönümde ortalama 50 ile 70 kg arası ürün elde edilirken FINVER ile 110 kg ürün elde edilmeye başlanan bahçelerde gelecek sezon için de yüksek kalite ve verimlilikte fındıkların üretilebilmesi için Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalara başladı.
460 DEKAR ALANDA BAKIM YAPILIYOR
Toplamda 460 dekar alanda çalışma yürüten ekipler, ziraat mühendisleri eşliğinde bakım çalışmaları için bahçelere girdi. Dal kesiminden sürgün alımına ve bahçe temizliğine kadar A’dan Z’ye bakımı yapılan bahçeler yeni sezona hazır hale getiriliyor.
870 KİŞİ YENİ HASAT SEZONU İÇİN KAYIT YAPTIRDI
Öte yandan başarılı geçen sezon sonrası ilginin daha da arttığı FINVER Projesi’nde yeni sezonda bu projeden yararlanmak isteyen 870 kişi FINVER Danışma Hattı’nı arayarak kayıt yaptırdı.




 

Bu haber 483 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum