Reklam

Fındık fiyatı bu sene 35-40 TL arası olur

Serbest piyasada 50 randıman fındığın 35 TL’den işlem gördüğünü belirten Ünye Ticaret Borsası Meclis Üyesi Halit Veyisoğlu, fındık fiyatının yeni sezonu 35-40 TL arasından açmasını beklediklerini söyledi.

Fındık fiyatı bu sene 35-40 TL arası olur

Serbest piyasada 50 randıman fındığın 35 TL’den işlem gördüğünü belirten Ünye Ticaret Borsası Meclis Üyesi Halit Veyisoğlu, fındık fiyatının yeni sezonu 35-40 TL arasından açmasını beklediklerini söyledi.

Fındık fiyatı bu sene 35-40 TL arası olur
29 Nisan 2022 - 09:34

Şu ana kadar bahçedeki yeni sezon fındığın başına bir şey gelmediğini ifade eden Veyisoğlu, “Zirai don nedeniyle köylerde çok az bir zayiat var, rekolteye olumsuz etki etmez. Fındık değerli ürün, bakımdan kaçınmayalım, kaliteyi ve verimi artıralım.” dedi.
Veyisoğlu; “Ne ihracatçı, ne manav, ne de fabrikacı bu ürünün sahibi değil. Gerçek sahibi üreticinin kendisidir. Bu ürünün sahibinin kendileri olduğunu bilsinler, sahip çıksınlar yeter.” diye konuştu.
Ünye Ticaret Borsası Meclis Üyesi Halit Veyisoğlu, gazetemiz Ünye KENT muhabirine yaptığı özel açıklamada, fındık fiyatının yeni sezonu 35-40 TL arasında açmasını beklediklerini söyledi.
Bugün itibariyle serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık fiyatının 35 TL’den işlem gördüğünü belirten Veyisoğlu, “Yeni sezona kadar fındık fiyatının bu seviyelerden gideceğini düşünüyoruz.” dedi.
-“Kayda değer don zayiatı yok” -
Veyisoğlu, bahçedeki yeni sezon fındık mahsulünde şu ana kadar rekolteyi olumsuz etkileyecek bir zarar yaşanmadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:
“Köylerde fındıkta çok az bir zayiat var, zirai don nedeniyle kayda değer bir zayiat görünmüyor. Şu anda üreticinin de elinde geçen yıldan yüzde 2-3’lük gibi çok az fındık kaldı.
-“Yeni sezonda fiyat, gördüğümüz fiyatların altına düşmez” -
Fındık fiyatının önümüzdeki sezon iyi olacağını düşünüyorum ve gördüğümüz fiyatların altını beklemiyoruz. 35-40 TL arasında belki 40 TL’nin üstü olur ama gördüğümüz fiyatların altı olmaz.
-“Fındık değerli ürün, değerini bilelim…” -
Üreticilerimiz fındığın bakımlarını yapsın. Gübrelemesini, ışkın alma, tırpanını eksik bırakmayalım. Fındık artık değerli bir ürün. Değerli bir ürün olduğu için de ürüne değerini verelim. Yani gübrelemesini, ışgınını alalım, tırpanını zamanında yapalım, geç bırakmayalım. Fındığın bakımını zamanında yapalım ki üründe verim ve kaliteyi görelim.

-“Üreticiler ürünün gerçek sahibi olduğunu bilmeli” -

Bu ürünün sahibi biz değiliz. Ne ihracatçı, ne manav, ne de fabrikacı bu ürünün sahibi değil. Gerçek sahibi üreticinin kendisidir. Üreticilere benim tavsiyem bu ürünün sahibinin kendileri olduğunu bilsinler, sahip çıksınlar yeter. Onlar ne kadar sahip çıkarlarsa biz de o kadar sahip çıkarız. Onlar sahip çıkmadığı sürece parasal olarak kimsenin gücünün yetme şansı yok. Çünkü bu 2-2.5 milyar dolar gibi ihracat girdisi olan bir ürün. Türkiye’de fındık, en çok ihracat girdisi olan tarım ürünü olarak zirvede. Üretilen ürünün %70’i, %80’i ihracata gidiyor. Böyle bir değere üretici ne kadar sahip çıkarsa, biz o kadar değerlendiririz. İhracatçı olsun, fabrikacı olsun, manav olsun bizim gücümüz malın tamamını tutmaya yetmez. Biz gücümüz kadar tutarız. Ama onlar gerçek sahipleridir. Gerçek sahibi olarak ürünlerine sahip çıkmalı, imkanı ölçülerine sahip çıkmalılar.”

Ünye KENT Haber
 

Bu haber 638 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • hamdi horoz
    1 yıl önce
    ihracat fiyatı 12 dolar olan fındığın 10 dolarını mı yeyip çıfçiye 2 dolar verceksiniz bu soygundur hainliktir hak yiyeni üç kuruşa vatanını milletini satanı allaha havale ediyoruz .. rabbim öldürmesin süründürsün inş.