Reklam
Reklam

FINDIK YETİŞTİRİCİLERİ TAKVİMİ, FINDIK BAKIM VE BESLEME PROĞRAMI

TOPRAK ANALİZİ YAPILMALI, GÜBRE ONA GÖRE VERİLMELİDİR.

FINDIK YETİŞTİRİCİLERİ TAKVİMİ, FINDIK BAKIM VE BESLEME PROĞRAMI

TOPRAK ANALİZİ YAPILMALI, GÜBRE ONA GÖRE VERİLMELİDİR.

FINDIK YETİŞTİRİCİLERİ TAKVİMİ, FINDIK BAKIM VE BESLEME PROĞRAMI
04 Ocak 2021 - 10:25


OCAK-ŞUBAT:Karanfil olgunlaşma dönemi Erkek çiçekler çiçek tozlarını yaymaya başlar. Dal izdüşümüne 25 -30 kg. yanmış hayvan gübresi verilir. Fosfor ve potasyum ağırlıklı gübreleme (Dönüme 800 gram TSP veya DAP) veya 15 15 15+Zn gübresi verilir. Virgül koşnili ile kimyasal mücadele yapılır. Kozalak akarı ve filiz güvesine karşı kültürel mücadele yapılır.

Şubat sonuna kadar ÇOTANAK gübresi ocak başına 1 kg verilir.

MART:Erkek Çiçek Olgunlaşma Dönemidir. Döllenme dönemi Mart ayı ortasında Azotlu gübrenin yarısı 26 CAN gübresi ocak başına 600 gram verilir. Kozalak akarına ve yaprak delene karşı kimyasal mücadele yapılır. Hava sıcaklığı 20 derecenin altındaysa % 1 lik bordo bulamacı uygulaması yapılır.

NİSAN:Fındık çotanaklarının gelişme dönemidir. Yabancı otlara karşı kimyasal-kültürel mücadele. Fındık iç kurdu ile kimyasal mücadele yapılır. Nisan 15 e kadar yapraktan amino asit ve 20-20-20 kompoze yaprak gübresi, dönüme 400 gram karıştırılarak yapraktan verilir.

MAYIS:Fındık çotanaklarının gelişme dönemi. 26 CAN gübresi ocak başına 600 gram verilir. Fındık iç kurdu ile kimyasal mücadele. Dip sürgün budama dönemidir. Mayıs 10-15 arası mikro yaprak gübresi dekara 250 gram verilir.
HAZİRAN-TEMMUZ:Meyve gelişme dönemidir. Kahverengi koşnile karşı kimyasal mücadele. Haziran 10-25 arası yapraktan potasyum ağırlıklı yaprak gübresi dönüme 250-300 gr verilmeli.
AĞUSTOS:Hasat dönemi. Hasattan sonra ocak başına 400 gr ÜRE gübresi verilir.(erkek ve dişi çiçeklerin güçlenmesi için)
EYLÜL- Kış stesi için amino asit ve alginik asit birlikte verilir. Ürünün üstünde miktar vardır.
EKİM- Uç budaması yapılır
KASIM: Kireç uygulaması yapılır. Uç budaması ve Dip Sürgün Budama Dönemi. Fındık filiz güvesi ile kimyasal mücadele. Mayıs Böçeğine karşı kimyasal müçadele. Dalkıran ile kültürel mücadele. Kasım ayı sonu Yeni Fındık dikim Dönemi. Bordo bulamacı atılır yüzde 2 lik.
ARALIK: YeniFındık dikim Dönemi ve Kireç uygulaması

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, açık hava ve doğa
 

 

Ertuğrul Özdemir

Bu haber 3274 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum