Reklam

Gıdanın temeli tohum...

ÖNCELİK YAŞAMIN DOĞAL DÖNGÜSÜ

Gıdanın temeli tohum...

ÖNCELİK YAŞAMIN DOĞAL DÖNGÜSÜ

Gıdanın temeli tohum...
26 Şubat 2021 - 22:18

 
Sağlıklı gıdanın ilk koşulu sağlıklı tohumdan geçmektedir. Organik yapısı zengin bir toprakta biyolojik yöntemlerle üretilmiş bir besin başta insan sağlığı olmak üzere tüm canlı yaşamını olumlu etkiler. 
 
Ne yediğinizsiniz!
 
Endüstriyel tarım ürünleri içerdiği kimyasal, mutasyon, hibride ve genetiği değiştirilmiş tohumlarla birim alanda daha çok ürün alma esasına dayalı üretim modeliyle rantı esas alan; canlı hayatı düşmanıdır. 
İnsanın onbinlerce yılda evrilen beslenme geleneğini ters yüz ederek metabolizmasını ve bağışıklık sistemine olumsuz etki etmektedir.
Ki üretim anlayışında amaçlanan bitki dışında biyoçeşitlilik ve yaşam formuna da izin vermediğinden doğal dengeyi bozmakta besin zincirini kırarak türlerin yok olmasına da yol açar.
 
TOHUMLARIMIZ TEMİZ BİLİME
 
İnsanın temel ihtiyacı olan gıda üretiminde geleneksel tarım metoduyla sıfır kimyasal ilkesine bağlı Akdeniz Üniversitesi Gıda Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Meriç Balcı sayfamızda irtibata geçerek yerel tohumlarımızla gıdanın temelinden öğrencileriyle yürüttüğü projeye destek istedi. Kendisine çok çeşitli sebze ve tıbbi aromatik tohumlarla desteğimizi sunduk. Hocamızdan tohumlarımızın ıslahı, doğası dışı hibritasyonu ve genetik bir mudahaleye maruz bırakılmaması konusunda söz alırken, sıfır kimyasal ve geleneksel metodlara uyulacağı konusunda da fikir birliği ettik. 
Çalışmalarında başarı dilerken tohumlarımızın yaşama ve doğal döngüye hizmeti yönünde fikir birliği ettigimiz tüm bilim insanlarıyla ortak çalışmaya açığız...
 
"Tohum tüm canlıların ortak mirasıdır..."
 
Tohum & Toprak Dostluğu
Murat Güneş 

Bu haber 666 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum