Reklam

Gölköy de Fındık Bahçesini 16 yıldır domuzlardan korunmak için ilginç yöntem

Ali Yazan 'ın haberi :

Gölköy de Fındık Bahçesini 16 yıldır domuzlardan korunmak için ilginç yöntem

Ali Yazan 'ın haberi :

Gölköy de Fındık Bahçesini 16 yıldır domuzlardan korunmak için ilginç yöntem
04 Eylül 2022 - 09:09



Ordu'nun Gölköy  ilçesinde çiftçilik yapan Şaban Duran, bulduğu yöntemle fındık bahçesine uzun elektirik koblosu çekerek   evden teyi bi açtığında   teyip kolonundan ses çıkınca domuz bahçeye gelmiyor.

 Duran  bulduğu  bu 
yöntemle 25 dönümlük fındık  bahçesini, domuz sürüleri ve yabani hayvanlardan koruyor.

Gölköy İlçe merkezinden  20 kilometre uzaklıkta, Anduz  Mahallesi'nde fındık  üreticiliği yapan Şaban Duran, Anduz mahallede birçok üreticinin ekili fındık bahçesinin  başta domuz olmak üzere, birçok yaban hayvanı tarafından talan edilmesi üzerine, evinden teyip açarak kolonlardan müzik sesine domuz ve yaban hayvanlarını kaçırmada kullanıyor.

Bu yöntemi bir arkadaşının tavsiyesi üzerine denediğini ve sonuç aldıklarını belirten Şaban Duran, "Yabani hayvanlar genellikle insanlardan kaçar, korkarlar. Fındık 
bahçesinde Teyip sesi 
 verdiğim için ben bu yönteme başvurdum ve hakikaten başarılı oldum.

 Domuzdan  kurtulmuş olduk, benim domuzlarla ilgili bir şikâyetim yok. Hayvanları vurup öldürerek değil de bu tür yöntemlerle mahsullere zarar vermeleri önlenebilir, değişik yöntemler de geliştirilebilir" dedi.

Yabani hayvanları vurarak değil, bu tür yöntemlerle mahsullere zarar vermelerinin önlenebileceğini ifade eden Duran, "Mahsulümüzü yabani hayvanlardan korumak için fındık  tarlamın içine 16 yıl dır ses kolonu koyarak  bahçeyi  domuz dışındaki yabani hayvanları yabani hayvanlar girip mahsulüme zarar vermiyor" diye konuştu.

Bu haber 1028 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum