Reklam
Reklam

Gölköy Haruniye İlkokulu bahçesinde ağaç katliamı

Gölköy Haruniye İlkokulu bahçesinde ağaç katliamı yapıldı. Peki bunu kim? Neden yaptı?

Gölköy Haruniye İlkokulu bahçesinde ağaç katliamı

Gölköy Haruniye İlkokulu bahçesinde ağaç katliamı yapıldı. Peki bunu kim? Neden yaptı?

Gölköy Haruniye İlkokulu bahçesinde ağaç katliamı
09 Ocak 2022 - 17:43



Ordu'nun Gölköy ilçesi Haruniye Mahallesi’nde bulunan Haruniye İlkokulu’nun bahçesinde bulunan yaklaşık 20 ağaç kesildi. Milli Eğitim Müdürlüğü 3 ağaç çocuklar için risk oluşturduğu için kesimi yönünde Kaymakamlık oluru alındı derken, kesimi yapanlar yaklaşık 20 ağacı keserek bir katliama imza attı. Peki diğer ağaçların kesim talimatını kim verdi?

Haruniye Mahallesi’nden bir takipçimiz okulun etrafında bulunan ağaçların kesildiği yönünde bilgi vererek fotoğraflarını attı. Haber Gölköy olarak ilk olarak Mahalle Muhtarı Yücel Köse’yi aradık. Köse, ağaçların çocuklar için tehlike oluşturduğunu ve o nedenle de Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölköy Kaymakamlığı tarafından kestirildiğini söyledi. Ancak Gölköy Milli Eğitim Müdürü Özgür Devrim Çelenk ile yaptığımız görüşmede ise, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak,  Gölköy Kaymakamlığı’na 3 ağacın çocuklar için tehlike oluşturduğu için kesilmesi yönünde yazı yazdıklarını ve bu kapsamda kaymakamlığın 3 ağacın kesilmesi için olur verdiğini söyledi. 

DİĞER AĞAÇLAR NEDEN YIKILDI?

Kaymakamlık 3 ağaç için yıkım kararı verirken, yaklaşık 20 ağacın yıkım kararı kim tarafından ve neden verildi? Sorusu gündeme geldi. Bir iddiaya göre ise, okulun bahçesinde bulunan 3 ağacın yıkımı sırasında fındık bahçesi sahipleri diğer ağaçlarında, bahçelerine gölge yaptığı gerekçesiyle yıkılmasını istedi. Bunun üzerine yıkımı yapanlar yaklaşık 20 ağacı daha keserek adeta ağaç katliamı yaptı. 
IHLAMUR AĞACININ YARISINI KESİP BIRAKTILAR
Kesim yapılırken bahçede bulunan ıhlamur ağacının da bir dalı kesildi. Ancak kesimi yapanlar, ağacın kökünün de yarısını keserek adeta ağacı kurumaya terk tetti. 

YERLERİNE FİDAN DİKİMİ YAPILACAK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çelenk, yıkılan ağaçların yerine en kısa sürede yeni fidanların dikileceğini ve okula giderek yerinde inceleme yapacağını söyledi.

Bu haber 830 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum