Reklam

Gölköylü gencecik çocukların bu makus talihi hiç değişmeyecek mi?

Bu gencecik çocuklar neden ölüyor? Yokmu bunu engellemenin bir yolu? Bitmeyecek mi bu acılar?

Gölköylü gencecik çocukların bu makus talihi hiç değişmeyecek mi?

Bu gencecik çocuklar neden ölüyor? Yokmu bunu engellemenin bir yolu? Bitmeyecek mi bu acılar?

Gölköylü gencecik çocukların bu makus talihi hiç değişmeyecek mi?
23 Nisan 2021 - 13:24

Hasan Taş  yazdı :

Elim bir iş kazası sonucu yaşamını yitiren Gölköy’lü genç kardeşimiz Emrah Katırcı’ya Allahtan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun.

Elektriğin Türkiye’nin dört bir yanına yayılmasın da hiç kuşkusuz Ordu İline bağlı Gölköylü yüksek gerilim işçilerinin alın teri ve emeği vardır.
Ama maalesef bu ugurda her hanenin mutlaka birkaç tane meslek şehidi vardır.
Bunlardan Bazıları Kardeş, bazıları kuzen bazıları da baba ile oğuldur.
Kimisi kundaktaki evladını babasız, kimisi anasını evlatsız, kimisi de hayatın baharında eşini kocasız bırakıp göç etti bu dünyadan. Çoğu zaman da ocaklar söndü. Dumanı tütmez oldu. Adına da alın yazısı böyleymiş dendi.

Yurdumuzun dört bir yanına elektrik hatları çekerken, direk tepelerinde hayatlarını kaybederek ebediyete göç eden GÖLKÖYLÜ meslek şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Mekânları cennet Ruhları ilelebet şad olsun.
***
Hakan Öztekin yazdı :

İlçem Gölköy, Ordu’nun yüksek ve Karadeniz’in iç kesimlerine düşen güzel ilçesi.. Gençleri, orta yaşlıları gurbetçidir hep, ilçede iş imkanı bulamayanlar, ait oldukları toprakları terkedip ekmeğinin peşinde koşturur, bu makûs talih yıllardan beri değişmez ve yıllardan beri değişmeyen bir gerçek de, yüksek gerilim hatlarında çalışmak için, yeni evli eşini, kundaktaki bebeğini bırakıp çalışmaya giden gençlerimizin vefat haberleridir. Gün geçmiyor ki yeni bir haber gelmesin! Ocak’lar söner, yüreklere taş basılır. Son bir ayda sanırım 3. Vefat haberini aldı ilçemiz,çocuklar yetim, eşler dul, anneler babalar perişan, çoğunu tanımam yada tanısam da aradaki illiyet bağını kuramam ama içim burkulur... Senin benim evladımız, yüksek gerilim direklerinin tepesinde yaşam mücadelesi verirken, birileri sırça köşklerinde milyar dolarlarına milyar dolarlar katarak uyanıyorsa bu vatanda, bir şeyler ters gidiyor demektir. Hala bu gidişe dur demeyecek misiniz!!? Yazık...
 İlçemizin başı sağolsun, kalanlara sabır ve uzun ömürler versin yaradan.

Bu haber 1302 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum