Reklam

İşte şeker oranı en düşük meyveler!

Meyveler iki tür şeker içerir: fruktoz ve glikoz. Peki hangi meyvelerin şeker oranı düşük?

İşte şeker oranı en düşük meyveler!

Meyveler iki tür şeker içerir: fruktoz ve glikoz. Peki hangi meyvelerin şeker oranı düşük?

İşte şeker oranı en düşük meyveler!
22 Mayıs 2022 - 11:14

 

Meyve, diyetinize temel vitaminler, mineraller, lif ve su eklemenin sağlıklı bir yolu olarak biliniyor. Mango, üzüm ve muz gibi bazı meyveler diğerlerinden daha yüksek doğal şeker (fruktoz) içeriğine sahip.

Şeker alımınızı kontrol etmek istiyorsanız veya düşük şekerli veya düşük karbonhidratlı bir diyet yapıyorsanız, meyvenizde ne kadar şeker olduğunu bilmek faydalı olabilir. Meyve, sağlıklı ve dengeli beslenmeye besin açısından zengin bir katkı olsa da, birçok insan farklı meyvelerin farklı miktarlarda şeker içerdiğinin farkında değil.

Greyfurt, elma, böğürtlen, çilek ve ahududu gibi meyveler şeker bakımından düşüktür. mango, kiraz, karpuz, muz ve üzümlerin tümü doğal şeker bakımından nispeten yüksek diyebiliriz.

 

Şeker hastalarına genellikle şeker içerdikleri için meyve yiyemeyecekleri söylenir, ancak bu tamamen doğru değil.Amerikan Diyabet Derneğine göre, meyveler karbonhidrat içerdiğinden, onu yemek planınızın bir parçası olarak saymak ve porsiyon boyutlarının farkında olmak önemli.

 

Ayrıca meyvelerin glisemik indeksinin göz önünde bulunudurulması öneriliyor. Yüksek glisemik meyveler insülin ve kan şekerinde hızlı bir artışa neden olabilirken , düşük glisemik meyvelerin etkisi daha yavaş ve daha küçük olur.

 

Şeftali

İnanılmaz derecede tatlı olmasına rağmen, bir orta boy şeftali sadece yaklaşık 13 gram (g) şeker içeriyor.Şeftali, hücre hasarını azaltabilen ve genel sağlığı destekleyebilen bir antioksidan olan iyi bir C vitamini ve beta-karoten kaynağı.

 

Çilek

İyi bir C vitamini ve lif kaynağı olmasının yanı sıra, sekiz orta boy çilek sadece yaklaşık 8 g şeker içeriyor.

Böğürtlen

Böğürtlen, anti-inflamatuar ve anti-mikrobiyal özelliklere sahip olan antosiyaninler gibi faydalı bitki kimyasallarıyla dolu başka bir meyve. Bir fincan böğürtlen sadece 7 g şeker içeriyor.

 

Greyfurt

Kahvaltı için harika bir seçenek veya şekerli atıştırmalıklara alternatif olan yarım greyfurt 8,5 gr şeker içeriyor.

 

Avokado

Avokado daha düşük kalp hastalığı riski ve kan basıncı ve kolesterolde azalma ile ilişkili sağlıklı yağlarla yüklü. Bir avokado sadece 1 gr şeker içeriyor.

 

 

Gidahatti.com


Bu haber 342 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum