Reklam

İTİRAZIM VAR! DİYORSANIZ!

Kanal İstanbul'a itiraz süreci başladı: İstanbullular haklarını kullanabilecek

İTİRAZIM VAR! DİYORSANIZ!

Kanal İstanbul'a itiraz süreci başladı: İstanbullular haklarını kullanabilecek

İTİRAZIM VAR! DİYORSANIZ!
07 Nisan 2021 - 21:15

 
 
Kanal İstanbul imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanarak askıya çıkarıldı. İstanbullular, 24 Nisan'a kadar planlara itiraz hakkını kullanabilecek. İtiraz dilekçelerine www.kanal.istanbul web sitesinden da ulaşmak mümkün. Yazılıp imzalanan dilekçeler, [email protected] adresine mail yoluyla iletebilecek ya da İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ataşehir hizmet binasına elden teslim edilebilecek.
"Çılgın Proje" olarak bilinen talan projesi Kanal İstanbul'da yeni bir süreç başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 25 Mart'ta Kanal İstanbul ve Yenişehir Rezerv Yapı Alanı Planlarını onaylayarak askıya çıkarttı.
Arnavutköy, Başakşehir, Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Eyüp, Bağcılar, Esenler ve Bayrampaşa olmak üzere 9 ilçeyi kapsayan planlar, 90 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanı etkileyecek.
Mevcut tarım, orman ve mera alanları ile su kaynaklarını geriye döndürülemeyecek şekilde tahrip edecek Kanal İstanbul Projesi'ne, birçok bilim insanı da itiraz etti.
 
İTİRAZ SÜRECİ
 
Askıya çıkarılan Kanal İstanbul revize planlarına itiraz hakkını kullanmak isteyen İstanbullular, www.kanal.istanbul web sitesinden itiraz dilekçesini indirip, imzalayarak [email protected] adresine mail yoluyla iletebilecek ya da İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ataşehir hizmet binasına elden teslim edilebilecek. İtiraz dilekçesine kısa yoldan ulaşmak isteyen yurttaşlar, bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilir.
 
İtiraz süresi 24 Nisan 2021 tarihinde son buluyor...
 
***
 
Öte yandan Kanal İstanbul güzergahında büyük ölçekli arazi satışı ve el değiştirmesi de dikkat çekici hareketlilik gözlenmekte...
 
“Kanal İstanbul güzergahı toplamda 100 bin 630 kişiye ait 163 bin 745 adet tapudan oluşuyor. 2013 yılında yabancı yatırımcıların alım satım hareketleri 25 bin metrekare arazi ve 7 tapu ile işlemdeyken 2014-2018 yılları arasında 11 kat aratarak 383 bin metrekare ve 80 tapuluk bir işlem hacmine kavuşuyor. Şirketler ise 2009-2013 yılları arasında 656 bin metrekare arazi ve 65 tapu ile alım satım hareketinde bulunmuş. Fakat 2014-2018 tarihleri arasında bu veriler 7 kat artıyor ve 476 tapu 4 milyon 800 bin metrekare gibi inanılmaz bir artış sergilemiş.
 
Toplamda 26.7 milyon metrekare arazi el değiştirmiş. El değiştiren arazilerden en büyük alana sahip ilk 10 şahıs/şirketten 3 tanesi Arap yatırımcı olmuş. 2015 yılından sonra Kanal İstanbul’u duyup arazileri satın almışlar. Adı: Sulaiman Almuhaidib Körfez Bölgesi’nin önemli yatırımcılarından Al Muhaidib Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı. Ağaoğlu Maslak 1453’e yatırım kararı almıştı. Türkiye’ye yaklaşık 1 milyar dolarlık gayrimenkul ve enerji yatırımı yaptığı belirtilen Suudi Arabistanlı iş adamı, Erzurum’a hayvancılık alanında yatırım yapmak için geldi. Ağaoğlu ve Erzurum Belediye Başkanı ile birlikte iş yaptı. 2015 yılında 5 tapu sahibi oluyor. Parsel büyüklüleri 99 bin metrekare!
 
Adı: Mohammad Almarzouq ile Khales Issam Almarzooq Shurak Al Ajdad Gayrimenkul Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş.’nin sahipleri. Şirket 2015 yılında 3 milyon 600 bin TL sermaye ile kuruluyor. Fakat ilginçtir hemen Kanal İstanbul’dan 5 tapu ve 125 bin 402 metrekare araziye sahip oluyorlar.”
 

Bu haber 926 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum