Reklam

İyilik insan olma sanatıdır

Melisa, Manisa'da parfüm satarak geçimlerini sağlamaya çalışan bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Ailesinin tek isteği onun iyi bir eğitim almasını sağlayabilmekti. Melisa'nın isteği ise ailesine güzel bir gelecek sağlamaktı.

İyilik insan olma sanatıdır

Melisa, Manisa'da parfüm satarak geçimlerini sağlamaya çalışan bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Ailesinin tek isteği onun iyi bir eğitim almasını sağlayabilmekti. Melisa'nın isteği ise ailesine güzel bir gelecek sağlamaktı.

İyilik insan olma sanatıdır
28 Aralık 2020 - 22:41

 
Melisa, Manisa'da parfüm satarak geçimlerini sağlamaya çalışan bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. 
Ailesinin tek isteği onun iyi bir eğitim almasını sağlayabilmekti. Melisa'nın isteği ise ailesine güzel bir gelecek sağlamaktı. 
Gecesini gündüzüne katıp ders çalıştı. Altınordu'da ilkokulu bitirdi. Bilsem'deki projesi ile Tübitak Türkiye Birincisi oldu. 
Türkiye'nin en iyi lisesi olan Tevitol'u tam burslu olarak kazandı. Yatılı okulda ailesinden uzak, kendi ayakları üzerinde durmayı öğrendi. Yabancı dilini geliştirmeye başladı. Fizik projesi ile yeniden Tübitak Türkiye Birincisi oldu. 
İngilizcesini geliştirmek için Amerika’daki bütün yaz okullarına başvuru yaptı. Stanford Yaz Okulu burslu olarak kabul etti fakat uçak biletlerini ödeyecek paraları yoktu. Çok üzüldü ama yılmadı. Gazeteden bulduğu her iş insanına e-mail attı. 
Binlerce iş insanından hiçbiri dönüş yapmadı. Bir gece bir e-mail geldi. Bir iş insanı uçak biletini alabileceğini söylüyordu. O gece sevinçten ağladı, gözüne uyku girmedi. 
Stanford'a yaz okuluna gitti. Robotik kampında uçak yaptı. Stanford'u görünce okula hayran kaldı. "Buraya mutlaka girmeliyim" diye kendine söz verdi. 
Kendisini daha da geliştirmesi gerektiğinin farkındaydı. Uluslararası UWC okullarına başvuru yaptı. Lisenin son iki yılını Hindistan'da okudu. 
Hindistan'da kendi başına ayakta dimdik durmayı öğrendi. Fizik, Matematik, Tiyatro ve dil konusunda kendini geliştirdi. 60 ülkeden arkadaşı oldu. Dünyanın her yerine seyahat etti. 
Hedefi Stanford'du. Çözülemeyen milenyum matematik sorularını çözmeye çalışıyordu. Üniversitelere başvuru yaptı. Princeton, Dartmouth ve Uppen'e girmeye hak kazandı. Gece yarısı saat 3'te Stanford mail gönderdi. Okula kabul edilmişti. 
Muhteşem bir 4 yılın ardından okulu bitirdi. Facebook'ta Product Manager olarak işe başladı. Çok çalıştı, hızla yükselmeye devam etti. 
Dünyaca ünlü bir şirketin Ceo'su kendisine Cheff of Staff olmasını teklif etti. Şirketi birlikte milyarlarca dolar büyüttüler. 
Şirketleri şu an Silikon Vadisinin en önemli Machine Learning startuplarından biri. O şirketin bir kısmını Melisa yönetiyor. 
Melisa'nın hayatındaki kırılma noktalarından biri uçak biletini alan o yardımsever oldu. 
Bu yıl dostlarımla birlikte yüzlerce öğrencimize tablet bilgisayar, kitap, kırtasiye ve eğitim seti yardımı yaptık. Tek amacımız ülkemizden daha çok Melisa'ların çıkması. İyilik insan olma sanatıdır.
 

Bu haber 633 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum