Reklam

JAPON TÜRK ORTAKLIĞI İLE ‘FATSA KADIN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ’NE UYGULAMA ONAYI

“Kadınlara Yönelik Mesleki Eğitim Merkezi Fatsa’mıza Hayırlı Olsun”

JAPON TÜRK ORTAKLIĞI İLE ‘FATSA KADIN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ’NE UYGULAMA ONAYI

“Kadınlara Yönelik Mesleki Eğitim Merkezi Fatsa’mıza Hayırlı Olsun”

JAPON TÜRK ORTAKLIĞI İLE ‘FATSA KADIN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ’NE UYGULAMA ONAYI
04 Nisan 2021 - 22:19

 
Türkiye Japonya Büyükelçiliği resmi internet sayfasında Fatsa Belediyesi’nin hibe almaya hak kazandığı ‘Fatsa’da Kadınlar için Mesleki Eğitim Atölyesi Sağlanması Projesi’nin uygulanma kararı açıklandı.
 
Türkiye Japon Büyük Elçisi Kazuhiro Suzuki, Fatsa Belediyesi’nin projesinin de yer aldığı elçiliğin resmi internet sitesinden paylaştığı mesajda, Türkiye’de 730’dan fazla proje başvurusu içerisinden titizlikle yapılan incelemeler sonucu seçilen ve hibe desteği almaya hak kazanan 10 projenin uygulanmasına karar verildiğini söyledi.
 
TÜRKİYE JAPON BÜYÜKELÇİSİ RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN DUYURDU
 
Fatsa Belediyesi, Japon Konsolosluğu 2020 Yılı Yerel Projelere Hibe Programına ‘Fatsa’da Kadınlar için Mesleki Eğitim Atölyesi Sağlanması Projesi’ ile başvuru yaparak 68 bin 545 dolar hibe kazanmıştı. Süreç içerisinde projenin uygulanabilirliği ile ilgili yapılan değerlendirme ve incelemeler sonucu Fatsa Belediyesi’nin kadınlara yönelik açılacak mesleki eğitim merkezinin uygulanma kararını Türkiye Japon Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, önceki gün elçiliğin resmi internet sitesinden duyurdu.
 
BELEDİYE TARİHİNDEKİ İLK ULUSLARARASI HİBE PROJESİ
 
Türkiye’de 730’dan fazla proje başvurusu içerisinden uygulanmasına karar verilen 10 proje içerisinde yer alan Fatsa Belediyesi’nin ‘Fatsa’da Kadınlar için Mesleki Eğitim Atölyesi Sağlanması Projesi’ belediye tarihinde kazanılan ilk uluslararası proje olma özelliği taşıyor.
 
1 MİLYON TL’YE MAL OLACAK PROJEDE YILLIK 250 KADIN İSTİHDAMI SAĞLANACAK
 
Japon ortaklığı ile Fatsa Belediyesi’nin sahibi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi’nin paydaş olduğu proje kapsamında, yıllık 250 kişi tekstil sektöründe iş sahibi yapılacak ve kadın istihdamının sürdürülebilir olmasına destek sağlanacak. Japon Türk ortaklığı ile yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olacak proje kapsamında kadınların doğrudan istihdama kazandırılması için mesleki eğitim merkezi kurulacak.
 
“KADIN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ FATSA’MIZA HAYIRLI OLSUN”
 
Japon Türk ortaklığı ile kadınlara yönelik mesleki eğitim merkezinin Fatsa’ya hayırlı olmasını dileyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Japonya ve Türkiye tarih boyunca dost ve stratejik anlamda ortak iki ülke olmuştur. Köklü ve derin bir geçmişe sahip olduğumuz uzak doğudaki yakın dostumuz Japonya-Türkiye arasındaki bağımız ve ilişkilerimiz hayata geçirdiğimiz projelerle perçinlenmektedir. Japon dostlarımızla yaptığımız görüşme ve ilişkiler neticesinde belediye tarihinde ilk olma özelliği taşıyan uluslararası
 
hibe projesini kazanarak uygulama aşamasına getirmiştik. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde, Türkiye Japon Büyükelçiliğinden projemizin uygulama onayını aldık. Şehrimize böylesine önemli bir kaynağı hibe olarak kazandırmanın ve kadınlara yönelik mesleki eğitim merkezini kazandıracak olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. ‘Fatsa’da Kadınlar için Mesleki Eğitim Atölyesi Sağlanması Projesi’ kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi’mizin paydaş olduğu kadınlara yönelik mesleki eğitim merkezimizin inşa çalışmalara kısa zamanda start vereceğiz. Hiçbir iş deneyimi olmayan, meslek edinememiş, meslek edinmede geç kalmış kişiler için iş fırsatı oluşturacağız. Özellikle pandemi döneminde Hükümetimizin başlatmış olduğu ‘istihdam seferberliğine’ güçlü bir katkı sağlayacak olan ‘Fatsa Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Projesi’ ile Karadeniz’in en büyük ve en fazla kişinin istihdam edildiği Organize Sanayi Bölgesi olma yolunda gücümüze güç katacağız. Bu projemizin Japonya-Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerini daha da derinleştireceğine inanıyorum. Projemiz’in Fatsa’mıza ve hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor; Türkiye Japon Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki’ye, Diplomat ve Japon Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü İkinci Katibi Akifumi Doma’ya, proje koordinatörümüze, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Bu haber 875 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum