Reklam
Reklam

KADIN OLMAK ve KADINLAR GÜNÜ

Bir çocuğun babası annesine şiddet uyguluyor. Çocuk çare arıyor. Kurtarmaları için babaanne ve dedesine durumu anlatıyor.

KADIN OLMAK ve KADINLAR GÜNÜ

Bir çocuğun babası annesine şiddet uyguluyor. Çocuk çare arıyor. Kurtarmaları için babaanne ve dedesine durumu anlatıyor.

KADIN OLMAK ve KADINLAR GÜNÜ
08 Mart 2021 - 15:23


Babaannenin cevabı:
"Babanız sizi seviyor da ondan. Erkektir. Sever de döverde.

Çocuk bu cevaba şaşırıyor ve sevgi kavramı onun zihninde;
" sevgi = şiddet" olarak yerleşiyor.

Bu çocuk büyüyor. Aynı çocuk bir erkekse eğer; evlendiğinde karısına ve çocuklarına şiddet uyguluyor.
O çocuk eğer bir kız çocuğu ise, büyüdüğünde; tıpkı annesi gibi kendisine şiddet uygulayan bir erkeği, eş olarak seçiyor. Niye? Çünkü zihnindeki eş kayıtları böyle çalışıyor.

Kadın şiddete maruz kalıyor. Bazen fiziksel, bazen psikolojik, bazen duygusal, bazen cinsel, bazen ekonomik...
Şiddet gören kadın, eşinden aynı şiddeti bir daha bir daha yaşamamak için boşanmayı tercih ediyor ama içindeki bir ses, "acaba eşim iyi bir eş ve baba olur muydu? Boşanmakla yanlış mı yaptım? Çocukları babasız mı bıraktım? Çabuk mu pes ettim?
Aslında özünde iyi bir insandı. Öfkelenince gözü bir şey görmüyordu. Az daha suyuna mı gitseydim? " Diye düşünüyor ve kendini suçluyor.
Kadın ya geri dönüyor, değişen bir şey olmuyor, şiddet devam ediyor; ya da daha kötüsü oluyor... Kısır döngü devam ediyor.

Bu şiddeti durdurmak için ne yapmalı?  
1. Ağır cezalar getirilmeli.
2. Ağır cezalar yetmiyor. Toplumsal bir eğitim gerekli.
3. Evlilik ve aile olabilmek için evlilik çağında herkes, eğitimden geçirilmeli.
4. Erkek; öfkeyi yönetebilmeyi öğrenebilmek için, "Öfke Yönetimi Eğitimleri" ve bireysel terapiler almalı.
5. Önce ailede sonra okullarda kadına, insana, hayvana, doğaya saygı öğretilmeli.
6. Sorun yaşayan çiftler mutlaka Aile Danışmanlığından destek almalı. Çünkü tek başlarına bu sorunu çözemezler. Çözebilselerdi zaten sorun diye bir şey olmazdı.
7. Toplum olarak bizler de, gerçekleşen bu olumsuz vakalara sesimizi çıkarmalıyız. Bununla birlikte, kullandığımız her kelimeye de dikkat etmeliyiz.
Vurgu yapmak istediğim şu; olmasını istediğimiz şeyi söyleyeceğiz. Olmasını istemediğimizi değil. "Aklıma gelen başıma geldi deriz" ya.
İnsanlarımız psikolojiyi ve NLP 'yi bilmediği sürece ortak bilinçten gelen olumsuzluklar da ne yazık ki devam ediyor. "Kadına şiddete hayır!" Değinizde, bilinçaltı, "kadına şiddeti" alabiliyor.

Sonuç: Kadına güzel bir çiçeğe bakar gibi sevgiyle bakıldığı, değer verildiği, saygı gördüğü, önemsendiği, takdir edildiği, emeğinin karşılığının verildiği günler olsun.
Bir gün değil; hergün Kadınlar günü kutlu olsun.

 #AyşegülÖzkonak
Kişisel Gelişim Eğitmeni ve Sosyal İletişim Danışmanı
05052509633

Bu haber 2151 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum