Reklam

Kansere karşı verdiği mücadele ile bilinen Neslican Tay vefat etti

Kansere karşı verdiği mücadele ile tanınan 20 yaşındaki Neslican Tay'dan üzücü haber geldi. İstanbul'da tedavi göre Neslican Tay, hastanede hayatını kaybetti.

Kansere karşı verdiği mücadele ile bilinen Neslican Tay vefat etti

Kansere karşı verdiği mücadele ile tanınan 20 yaşındaki Neslican Tay'dan üzücü haber geldi. İstanbul'da tedavi göre Neslican Tay, hastanede hayatını kaybetti.

21 Eylül 2019 - 11:00

Kansere karşı verdiği mücadeleyle sosyal medyada simgeleşen Neslican Tay, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ve Twitter’da binlerce kullanıcının yardım kampanyası başlattığı Tay, dördüncü kez yakalandığı kansere yenik düştü.  

Tay'ın vefat haberini  Gazi Yiğitbaş duyurdu. Yiğitbaş, "Gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21:20’de Neslican Tay’ı kaybettik." dedi.

Tay ile ilgili hastaneden bir açıklama yapıldı.

Neslican Tay'ın son videosu: Hayatta kalmayı, yaşamayı istiyorum

Hastaneden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği ‘yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümöre bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21:20’de kendisini kaybettik. Allah’tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz.”

Medipol Sağlık Grubu adına Twitter hesabından bir açıklama yapan Özer Koca da, "15 Eylül'de yoğun bakıma alınan geç kızımız Neslican Tay'ı maalesef kaybettik..." ifadelerini kullandı. 

 

Neslican Tay, yakın zamanda sosyal medya hesabından "3 kere yendim, 4. de yolda. İyileşeceğime çok inanıyorum." mesajını paylaşmıştı. Bu mesajından günler sonra Neslican Tay yoğun bakıma kaldırılmıştı.

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Neslican Tay 1998 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi gördü.

Rize’nin Gülbahar Mahallesi’nde ailesi ile oturan Neslican Tay, 2 yıl önce kanser hastalığına yakalandığını öğrenmişti. Tümör nedeniyle sol bacağı kesilen genç kız, hayattan kopmadı, azmi ile kanser hastalarına örnek oldu. Sosyal medya hesabından hastalığını duyuran ve kanserle mücadele edeceğini açıklayan Neslican, yaşadıklarını ve tedavi süreçlerini takipçileri ile paylaşmıştı.

 

Kısa sürede 800 bini aşan takipçi sayısına ulaşan Neslican, bir yandan tedavi görürken, diğer yandan eğitimini sürdürdü. Kanser hastalığı ile mücadelesi sırasında kendisi gibi hastalara verdiği moral ve destekle tanınan Neslican, fenalaşınca İstanbul’da bir hastanede yoğun bakıma alınmıştı.

Bu haber 698 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum