Reklam
Reklam

Karayolu Trafik Güvenliği Günü

Karayolu Trafik Güvenliği Günü

Karayolu Trafik Güvenliği Günü

Karayolu Trafik Güvenliği Günü

Karayolu Trafik Güvenliği Günü
06 Mayıs 2019 - 16:10

Artvin'de, Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğünce Merkez Yenimahalle İlkokulunda gerçekleştirilen programa katılan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, trafik kurallarına uyulmadığı zaman ölümcül sonuçların ortaya çıkabileceğini söyledi.

Etkinliklerin trafikte farkındalık oluşturmak ve vatandaşları trafik kazalarına karşı uyarmak için düzenlendiğini belirten Doruk, trafik kazalarının yüzde 90'ının sürücü hatasından kaynaklandığını ifade etti.

Doruk, Araç sürücülerimiz yaya geçitlerine, döner kavşaklara ve okullara yaklaşırken yavaşlamaları ve çok dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü oradan yaya geçebilir, yaşlı geçebilir, engelli bir kardeşimiz geçebilir, hasta birisi geçebilir, çocuk ve öğrenci kardeşlerimiz geçebilir." dedi.

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan video gösterimiyle devam eden programda, öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Şoförler ve Otomobilciler Odasınca yılın şoförlüğüne layık görülen Ata Atan'a plaket ve hediyeleri, Vali Doruk tarafından verildi.

Programda, Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince hazırlanan stantta, trafik polislerinin kullandığı materyaller sergilendi. Sergiyi ziyaret eden öğrencilere yapboz, boyama kitabı, trafik dedektifi kimlik kartı ve kırmızı düdük hediye edildi.

Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, bazı daire amirleri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.


Bu haber 573 defa okunmuştur.