Reklam

KİM UTANIYOR!

Irmağının akışına ölürüm Türkiyem... Bir başkadır benim memleketim... Türkiyem Türkiyem cennetim...

KİM UTANIYOR!

Irmağının akışına ölürüm Türkiyem... Bir başkadır benim memleketim... Türkiyem Türkiyem cennetim...

KİM UTANIYOR!
11 Mayıs 2022 - 15:58


Aman yarabbi bizim kadar ülkesini seven başka millet yoktur! Kim bu cennet vatan uğruna olmazki feda... mı yoksa kim bu cennet vatanı etmez ki feda mı? 

Gidin bir akarsu, göl, deniz kenarına çöplük olmuş!
Gidin bir ormana dağ başına çöplük olmuş!
Gidin bir tarihi esere bakın çöpü geç binlerce yıllık yapıda kırmızı sprey boya bozuk Türkçeyle "SENİ SEVİYOM" ölün sevsin!
Var bir parka otur ağacın gölgesinde bak gövdesine kalp kazımış dangalak! Dünyadaki tek canlı sevdiği var sanki. Ağaca n'olacak ki! Otobüslerin dolmuşların koltuk arkalarına ilanı aşklar! Lanet olsun sevgine!

Yoldan çevir yüz kişi kadını erkeği sor hepsi ölümüne sever bu ülkeyi! Lan bu sahil kimin? Kimin bu orman? Kimin bu tarihi yapılar? Kimin bu zehir akıtılan ırmak, kimin bu bir ton metal için ciğeri sökülen dağ, kırılan orman kimin?

Yokkk! Ses etmezler! Cesaretin varsa böylelerinin bahçesinden bir yemiş al, dal kır, çiçeğinden kopar. Gör kızılca kıyameti ormanda on aslan gücünü! Yine yüz kisiye sor hiç çöpünüzü yere atıyor musunuz diye zinhar atan yoktur. Üzerine bir de erdemli laflar dinlersiniz!

Ülkesindeki savaş bitince buradaki misafirliklerini sonlandıracağını söyleyen Ukraynalı sığınmacılar ülkemize böyle katkı sağlama çabası sergiliyorlar. Bunu diğer sığındıkları ülkelerde de yapıyorlar! Bu ülkenin bir yurttaşı olarak utanıyorum. Temiz bir evde misafir ağırlamadığım için!

Madem hepimiz ölümüne vatanseverleriz;
Kim bu pisliklerini sağa sola saçan şerefsiz!..

Murat Güneş
Tohum Toprak Dostluğu

Bu haber 317 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum