Reklam
Reklam

KÖYE DÖNECEK GENÇLERE 100 BİN LİRA HİBE

“Tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri mezunları yararlanabilecek”

KÖYE DÖNECEK GENÇLERE 100 BİN LİRA HİBE

“Tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri mezunları yararlanabilecek”

KÖYE DÖNECEK GENÇLERE 100 BİN LİRA HİBE
24 Aralık 2021 - 23:52

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” 24.12.2021 tarih ve 31699 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

“Tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri mezunları yararlanabilecek”

Kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli, uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, eğitimli işgücü ile tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, kırsal alandaki tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımlara hibe desteği verilmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacında olan tebliğ yayımlandı.

 

Bu Haber İlginizi Çekebilir Tarımsal faaliyette bulunanlar için dönemsel prim ödeme imkanı getirildi

 

 

 

 

Başvuru yapacak kişilerde aranan şartlar

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun olmak, proje uygulanacak kırsal alanda yaşayacağını ve proje uygulama, kontrol ve izleme süresince de projeyi sürdüreceğini taahhüt etmek, SGK’lı çalışanlar ve vergi mükellefi olan kişi başvuru yapabilir, ancak hibe sözleşmesinin imzalanması aşamasında bu haklarından feragat etmek ve proje uygulama, kontrol ve izleme süresince SGK’lı çalışan veya vergi mükellefi olmayacağını taahhüt etmek.

Hibe desteği miktarı

Bu Tebliğ kapsamında başvurusu kabul edilip, hibe sözleşmesi imzalayarak belirlenen şartları yerine getiren, meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım,  hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun eğitimli girişimciye 100.000 TL’ye kadar hibe ödemesi yapılır. Proje bütçesi KDV hariç hazırlanır ve hibe ödemesi buna göre yapılır. Hibe ödemesinin yapılabilmesi için hibe sözleşmesi imzalanan proje yatırımının tamamlanması şarttır.

Tebliğin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz

Bu haber 12749 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum