Reklam

KÖYLÜDEN OY ALAN İKTİDARLAR

Sn. Necmi Kurt bey 'in KÖYLÜDEN OY ALAN İKTİDARLAR başlıklı köşe yazısını siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

KÖYLÜDEN OY ALAN İKTİDARLAR

Sn. Necmi Kurt bey 'in KÖYLÜDEN OY ALAN İKTİDARLAR başlıklı köşe yazısını siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

KÖYLÜDEN OY ALAN İKTİDARLAR
09 Ekim 2021 - 22:01

Necmi Kurt 

Köylüye demokrasi nedir? Demokrasiden ne anlıyorsunuz diye sorarsanız ne cevap alırsınız?Denemesi bedava.Yarından tezi yok sokağı çıkın ve sorun lütfen. İlginç cevaplar alırsınız ve hayal kırıklığına uğrayacağınızdan eminim. Şunu diyebilirsiniz “sadece köylü vatandaş değil çoğu vatandaşımız da bunları bilmez, bilemez.” Bu doğru olabilir.

Gelişmemiş ülkelerde ağzı iyi laf yapan siyasetçiler oyları kapıyor.Hele hele işin içerisine din argüman da katılırsa oylar daha da artar ve kemikleşir..Gelişmiş ülkelerde kilisenin ,Havra,sinagogların siyasete katkısı  yok denecek kadar azdır.Çünkü ona ihtiyaçları olmaz. Ülke için yapılacak olan plan ve projeler önde gelir. Dine ve ideolojiye pek bakılmaz. Gelişmiş ülkelerde köylüler de bilinçlidir,aydın kişilerdir.

1950’de Demokrat  Parti, 1964’te Adalet Partisi ve 2002’de Ak Parti Anadolu köylüsünün oylarını almasını bildi..Enteresandır bu partiler eğitim seviyesi yüksek olan kişilerden daha az oranda oy almışlardı. Hatırlayınız Ak partiden milletvekili;enerji ve tabii kaynaklar Bakanı olan Taner Yıldız bu konuyu dile getirdiği zaman aforoz edildi ve parti ile ilişkisi kesildi.

Köylü ürününe ne kadar para verileceğine, Çiftçilik yaparken teşvik alıp alamayacağına, mazot ve gübre fiyatlarına, Çayına ve şekerine bakar. Devlet yönetimi ve hükümetin başarısı çok umrunda değildir. Mesela aşağıdaki örneği köylüye anlatsam bir şey  anlar mı? Buyurun  örneği dinleyelim; 

Türkiye’de kredi kartı ile ilgili son durum;

7 ayda 1.5 milyon kişi ilk kez kredi kartı aldı
Böylece kredi kartı borcu olanların sayısı geçen yıl eylüle kadar 26 milyon kişi düzeyinde seyrederken, 28.2 milyona çıktı. Artan gecikme faizine rağmen Mart 2020'de 116.1 milyar lira olan kredi kart borçları bir yılda yani Mayıs 2021 de  154.4 milyar liraya ulaştı. Ara yaz tatile girince  bu rakam 3-4 ayda 180 milyara ulaştı.. Bu demektir ki kredi kartı alan kişilerin hepsi yaz tatillerini kredi kartından borç yiyerek yaptılar. Şimdi bunların tahsilatı var.. borcunu ödeyemeyen kişilere  ya  haciz gönderilecek veya af edip devlet yani bu millet ödeyecek..

Ülkemizde ruhsat verilen, küçük esnafı öldüren 40 bin market var. Bu kadar markete ruhsatı veren kimlerdi?Köylü ürettiği malı düşük fiyata alıp yüksek fiyata satarak onu sömüreceğini, küçük esnafı yok edeceğini bilemez ki?

Demokrasi gelişmiş toplumlar için bir nimettir . Gelişmemiş toplumlarda demokrasi şemsiyesi altında özellikle seçim ile yürütmeye sahip olmak bazen tehlikeli bir silaha dönüşebilir. Bu tip toplumlarda demokrasi bir amaç değil bir araç olarak kullanılır..

Sonuç olarak “köylü milletin efendisi ve uysalı‘dır.”Ama ne yazıkki devir uyanıkların devridir, Bu devirde efendilik ve uysallık sökmüyor..demokrasiyi araç olarak kullananlar bizleri kandırıyor,yani demokrasi bizlere bol geliyor

Bu haber 262 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum