Reklam
Reklam

Kümbet Yaylası ve Giresun'un Yaylaları

Giresun kentinin güneyindeki Kümbet Yaylası il merkezine 57 kilometre uzaklıktadır.

Kümbet Yaylası ve Giresun'un Yaylaları

Giresun kentinin güneyindeki Kümbet Yaylası il merkezine 57 kilometre uzaklıktadır.

Kümbet Yaylası ve Giresun'un Yaylaları
09 Mayıs 2022 - 23:08

 Karayolu ile yaylaya 1 saatten biraz daha uzun bir zamanda ulaşma şansınız vardır. Dereli ilçesine bağlı olan yaylaya ilçeden ulaşmak için 22 kilometre yol kat edilmektedir.

Yaylaya ulaşım için son yıllarda yapılan çalışmalar ile yolun büyük kısmı asfaltlandığından dolayı ulaşım hızlı bir şekilde yapılmaktadır. 

1750 metre yüksekteki yayla tarif edilmeyecek bir güzelliğe sahiptir. Etrafında Kümbet ve Uzundere adında iki adet köy bulunmaktadır. Burada konaklamak isteyenler için yazlık evler mevcuttur. 1991 yılında alınan karar ile turizm noktası olarak ilan edilen yaylada alışveriş imkanı da bulunmaktadır.

Paşakonağı Yaylası

 
Günübirlik ziyaret edilebilecek yerler arasında bulunan Paşakonağı, rengarenk açelyaları ile meşhur bir yayladır. Bu yönü ile doğada vakit geçirmek isteyenler kadar fotoğrafa gönül verenlerin de dikkatini çekmektedir. Vadilerden akan şelalelerin de bulunduğu Paşakonağı Yaylası ve çevresindeki doğal güzellik sunan yerler, Giresun şehir merkezine 64 km mesafede yer almaktadır.

Kuzalan Şelalesi
 
Kuzalan Şelalesi, Giresun il merkezinin güneyindedir. İl merkezine 50 kilometre uzaklıktaki şelaleye araç ile 1 saatlik yolculuk ile ulaşılabilmektedir. Şebinkarahisar yolu üzerindeki doğal güzellik Dereli ilçe sınırları içerisindedir.
 
Bölgede sadece şelale yoktur. Şelale ile birlikte anıtsal ağaçlar, doğal mağaralar, farklı bitki türleri ve zengin bir güzellik bulunmaktadır.
 
105 farklı kuş türünün yaşadığı alanda aynı zamanda 129 farklı bitki bulunmaktadır. Dereli ilçesine 13 kilometre uzaklıktaki şelaleyi gezebilmek için yürüyüş yolu bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında piknik alanları ile birlikte şelalenin dinlendirici sesi ile rahat bir seyahat yapılabilmektedir.

Bektaş Yaylası

Şehrin turizm açısından en gelişmiş yaylalarından biridir. Özellikle doğa yürüyüşüne uygun alanları ile ön plana çıkmaktadır. Hem günübirlik hem de konaklamalı ziyaretler için uygun olan Bektaş Yaylası, Giresun şehir merkezine ortalama 56 km mesafede yer almaktadır.

Sis Dağı Yaylası
 
Trabzon – Giresun il sınırında yer almaktadır. C statüsünde milli park ilan edilen bir yer olan bu eşsiz tabiat parkı, Temmuz ayının 3. Cumartesi’sinde düzenlenen şenlikleriyle de oldukça dikkat çekmektedir. Sis Dağı Yaylası, Giresun şehir merkezine 97 km mesafededir.

Bu haber 1627 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum