Reklam
Reklam

Maltepe'de CHP'den 'Milletin Sesi' mitingi: Yüz binler geçinemiyoruz dedi, adalet istedi

CHP'nin 'Milletin Sesi' mitingi Maltepe Miting Alanı'nda gerçekleşti. Yüz binlerce kişi "geçinemiyoruz" dedi, adalet talebi öne çıktı. Mitingin sonunda "Hükümet istifa" sloganları atıldı.

Maltepe'de CHP'den 'Milletin Sesi' mitingi: Yüz binler geçinemiyoruz dedi, adalet istedi

CHP'nin 'Milletin Sesi' mitingi Maltepe Miting Alanı'nda gerçekleşti. Yüz binlerce kişi "geçinemiyoruz" dedi, adalet talebi öne çıktı. Mitingin sonunda "Hükümet istifa" sloganları atıldı.

Maltepe'de CHP'den 'Milletin Sesi' mitingi: Yüz binler geçinemiyoruz dedi, adalet istedi
21 Mayıs 2022 - 22:30

Meltem AKYOL

Şerif KARATAŞ
İstanbul
 
Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) düzenlediği 'Milletin Sesi' mitingi Maltepe Miting Alanı'nda gerçekleşti.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Hak, hukuk, adalet" sloganları eşliğinde eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte sahneye çıktı.
 
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
 
 
"Yaklaşık 5 yıl önce bu meydandaydım. Ankara'dan İstanbul’a milyonlarla yürüdük, milyonlarla buluştuk. 5 yıl önce ilk adımını attığımız mitingin finaline yaklaşıyoruz. Az kaldı. Birileri Türkiye’yi zifiri karanlığa sürüklemek istiyor. Yaratılmak istenen korku iklimini çok iyi biliyoruz. Siyasallaşmış yargı, mafya, paramiliter yapılar, yandaş medya ile beslenenleri, silah kaçakçıları, insan kaçakçıları, birlikte çalışıyor. Tek amaçları korku iklimini yaratmak ve nemalanmak.
 
Bebekleri babalarından, annelerinden koparıyorlar. Siyasilere yasak getiriyor, partileri kapatmak istiyorlar. Konserleri yasaklıyorlar. Kürtçe müziğe bile tahammül edemiyorlar. Ağızlarından düşmeyen bir kelime var o da 'yasak.'
 
Siyasallaşmış yargı, mafya, uyuşturucu kaçakçıları, baronları, paramiliter yapılar, beşli çete, yandaş medya, insan ve silah kaçakçıları; hepsi birlikte çalışıyor. Bunların tek amacı var, korku iklimi yaratmak ve bu iklimden nemalanmak. Bunu hem siyasi hem finansal olarak nemalanmak için yapıyorlar. Bu milleti korkutarak bu sistemi ayakta tutmak istiyorlar. O ve sarayı giderse kaos olur algısının peşindeler.
 
Yüz binler tiranlıktan kaçmaya çalışıyor. En değerlilerimizi gençleri kaybediyoruz. Çok uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şey kalmadı. Ama az kaldı uzun zamandır değişim rüzgarı esiyor. Türkiye değişime hazır. İşçi, memur, bürokrat, esnaf, sanayici bu değişime hazır. Bu değişime gençler hazır kadınlar hazır. Bizler bu değişime hazırız. Sarayın fotoğrafçı suç işleri bakanının, beşli çetenin defterini dürmek zorundayız."
 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından Sanatçı Mazlum Çimen eşliğinde hep birlikte "Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz" türküsü söylendi.

"BU DAHA BAŞLANGIÇ MÜCADELEYE DEVAM"
Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Taksim Dayanışması üyelerinin aileleri adına Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Kahraman söz aldı.

Bugün burada bulunan 100 binlerin ötesinde milyonlarca insanın hayat verdiği büyük Gezi ailesinin büyük üyeleri, baskıya, talana, karşı bir araya gelen milyonlar" diyerek sözlerine başlayan Kahraman'ın sözü sık sık "Hak hukuk adalet ve her yer Taksim her yer direniş" sloganları ile kesildi.
 
Kahraman şunları söyledi: Bu adalet talebi gelecek güzel günler içindir. Bu adalet talebi kentlerimizin yağmalanmadığı, derelerimizin özgür aktığı bir ülke içindir. Bu adalet talebi Ali İsmail''in, Ethem'in, Abdocan'ın, Medeni'nin ve Berkin'in özgür düşleri içindir. Düşlerimizi gerçekleştirmenin yolu eşitlik, özgürlük talebinde ısrar etmekte ve dayanışma içinde olmaktan geçiyor. Gezi bu ülkenin sönmeyecek umududur.
 
Kahraman sözlerini Bakırköy ve Silivri'ye selam göndererek noktaladı.
 
KAĞIT TOPLAYICISI NUSRET GÜLLÜ: ARTIK BİTTİ BİTTİ
49 yaşındaki kağıt toplayıcısı Nusret Güllü kürsüde konuştu.
 
Güllü şunları söyledi: 25 senedir davul zurna çalıyordum, davul zurna bitti, çek çekle kağıt toplamaya başladık. Onu da elimizden aldılar. Pazarlarda çürük domatesleri toplamaya başladık, onlar da kalmadı. Domates oldu 25 lira. Artık bitti bitti.
 
65 YAŞINDAKİ İŞÇİ: BEN HAYATTA HİÇ BÖYLE ZAM GÖRMEDİM
65 yaşında hayatını bulaşık yıkayarak sürdüren Nazife Canoğlu da kürsüde konuştu.
 
Canoğlu, şunları söyledi:
 
"Ben 70 yılından beri Türkiye'de yapmadığım iş kalmadı. 2 senedir yardımlarla ayakta duruyorum. 3 bin lira maaşım var, 1600 lira kira. Faturalar vs. gerisini siz hesaplayın. Beni idama götürseler söylemeye devam edeceğim. Bu sene tamamen karaya vurmuş durumdayım. Artık yeter diyorum, bir ekmek 5 lira. Ben hayatta hiç böyle bir zam, bir pahalılık görmedim. Yeter, hep yabancılar, yabancılar. Yeter. Kendi hakkımızı arayalım. Allah aşkına yeter artık."

Evrensel.net 

Bu haber 335 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum